Medicamente fara reteta

Naabak picaturi oftalmice, 10 ml, Thea

Brand: THEA
25,49 Lei

Pret / FL: 25,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Naabak picaturi oftalmice, 10 ml, Thea

7477255

NAABAK apartine grupei de medicamente cunoscute sub denumirea de antialergice si este recomandat pentru tratamentul simptomelor oculare de origine alergica (conjunctivite si blefaroconjunctivite).

Ingrediente: Substanta activa este izospaglumat de sodiu. Un ml solutie oftalmica contine izospaglumat de sodiu 49 mg Celelalte componente sunt: Hidroxid de sodiu sau acid clorhidric, apa pentru preparate injectabile.

Mod de administrare: Aplicare locala. Instilare oculara.

Pentru a asigura utilizarea corespunzatoare a acestor picaturi oftalmice, trebuie luate anumite masuri de precautie:

 • Spalati-va pe maini cu atentie inainte de administrare.
 • Asigurati-va ca nu atingeti ochiul sau pleoapele cu varful flaconului picurator. Instilati o picatura de solutie in sacul conjunctival, tragand usor pleoapa inferioara in jos si privind in sus.

Intervalul pana la aparitia unei picaturi este mai mare decat la flacoanele pentru picaturi oftalmice obisnuite. Inchideti flaconul dupa utilizare.

Frecventa de administrare: In general, de 2 pana la 6 ori pe zi.

Durata tratamentului: Chiar daca simptomele se atenueaza, tratamentul trebuie continuat pe toata perioada de risc alergic. Daca utilizati mai mult NAABAK picaturi oftalmice, solutie decat trebuie, in caz de supradozaj, clatiti cu solutie salina sterila.

Reactii adverse posibile: Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Usoara senzatie de arsura sau intepatura dupa instilare. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. Raportarea reactiilor adverse Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

Precautii: Nu utilizati NAABAK:

 • daca sunteti alergic la izospaglumat de sodiu sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
 • la copii cu varsta sub 4 ani
 • Nu injectati, nu inghititi.
 • Absenta conservantilor permite folosirea acestor picaturi oftalmice concomitent cu lentilele de contact. Nu atingeti ochiul cu varful flaconului picurator.
 • In conjunctivitele alergice severe, cereti sfatul medicului dumneavoastra.
 • Nu depasiti dozele prescrise sau recomandate; nu intrerupeti tratamentul fara aviz medical.
 • Daca aveti orice nelamuriri cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. NAABAK impreuna cu alte medicamente Daca utilizati in prezent (sau daca intentionati sa utilizati) alte picaturi oftalmice, asteptati 15 minute intre instilari.
 • Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Sarcina si alaptarea Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Atentionari:

 • Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25ºC.
 • A se utiliza in cel mult 3 luni, dupa prima deschidere a flaconului.
 • Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi.
 • Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului

Naabak picaturi oftalmice este recomandat pentru lubrifierea ochiului in caz de senzatie de ochi uscat sau disconfort al ochiului indus de factori externi cum ar fi vantul, fumul, poluarea, praful, aerul conditionat, privitul si lucrul indelungat la computer.

Forma de prezentare: flacon cu 10ml solutie oftalmica.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 17.10.2022