Medicamente fara reteta

Mezym 25000, 20 comprimate, Berlin-Chemie

Campanie nationala talon razuibil Dr. Max
41,99 Lei

Pret / CPR FILM: 2,10 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Mezym 25000, 20 comprimate, Berlin-Chemie

5369735

Mezym contine un amestec de enzime numit „pancreatina”. Pancreatina va ajuta sa digerati alimentele. Enzimele sunt extrase din pancreasul de porc. Capsulele de Mezym contin minicomprimate care elibereaza lent pancreatina in intestinul dumneavoastra.

Enzimele din Mezym actioneaza prin digerarea alimentelor care trec prin intestin. Trebuie sa utilizati Mezym in timpul meselor sau gustarilor sau imediat dupa acestea. Acest lucru va permite enzimelor sa se amestece bine impreuna cu alimentele.

Compozitie

 • Substanta activa este pancreatina 356,1 mg corespunzator la 25000 U lipaza, 22500 U amilaza si 1250 U proteaza.
 • Celelalte componente sunt: nucleu: croscarmeloza sodica, celuloza microcristalina, ulei hidrogenat de ricin, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film gastrorezistent: copolimer acid  metacrilic:etilacrilat 1:1, suspensie 30%, trietilcitrat, simeticona emulsie 30%, talc, apa purificata; capsula gelatinoasa tare: cap: indigo carmin (E 132), galben de chinolina (E 104), dioxid de titan (E  171), gelatina; corp: dioxid de titan (E 171), oxid galben fer (E 172), oxid rosu fer (E 172), gelatina.

Cat Mezym sa utilizati 

 • Doza dumneavoastra este masurata in unitati de lipaza. Lipaza este una dintre enzimele din compozitia pancreatinei. Diferitele concentratii de Mezym contin cantitati diferite de lipaza.
 • Urmati intotdeauna recomandarea medicului dumneavoastra privind doza de Mezym pe care trebuie sa o luati.
 • Medicul dumneavoastra va va recomanda doza potrivita pentru dumneavoastra. Aceasta depinde de: afectiunea pe care o aveti; greutatea dumneavoastra; dieta dumneavoastra; cantitatea de grasimi din scaune (materii fecale).
 • Tratamentul cu Mezym 25000 are ca scop atingerea sau mentinerea unei greutati normale ca si normalizarea frecventei si consistentei scaunului. De aceea doza este in conformitate cu gravitatea insuficientei de enzime pancreatice din duoden si biodisponibilitatea digestiva a preparatului utilizat. Se recomanda administrarea a 20000 - 40000 unitati de lipaza la o masa conform recomandarilor generale de dozaj. Daca nu este alta recomandare, doza este de 1 capsula de Mezym 25000 la fiecare masa (echivalentul a 25000 U de lipaza la o masa. Doza necesara poate fi, de asemenea, mai mare. Cresterea dozei se face numai sub supravegherea medicului si depinde de simptomatologie (de exemplu steatoree si dureri abdominale)

Cand sa utilizati: Mezym Utilizati intotdeauna Mezym in timpul meselor sau gustarilor sau imediat dupa acestea. Aceasta va permite enzimelor sa se amestece impreuna cu alimentele si sa le digere la trecerea prin intestin. Cum sa utilizati Mezym

Cum sa utilizati Mezym: Inghititi capsulele intregi. Nu spargeti si nu mestecati capsulele. Atunci cand inghitirea capsulelor este dificila, capsulele pot fi desfacute cu grija si minicomprimatele adaugate unor alimente de consistenta moale. Inghititi imediat amestecul fara a mesteca si beti putina apa sau suc. De asemenea, puteti adauga minicomprimatele in lichid.

Utilizarea la copii: Doza la copii este indicata de catre medic.

Avertizari:

 • Nu utilizati Mezym 25000: daca sunteti alergic (hipersensibil) la enzimele pancreatice, la proteinele de origine porcina sau la oricare dintre celelalte componente ale Mezym 25000.
 • Utilizarea altor medicamente: Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala.
 • Folosirea Mezym 25000 impreuna cu alimente si bauturi: Capsulele de Mezym 25000, trebuie inghitite intregi cu lichid suficient in timpul meselor. Alimentele  sau lichidele cu pH mai mare de 5 pot dizolva peretele capsulei si reduce eficacitatea medicamentului.
 • Sarcina si alaptarea:Daca sunteti gravida, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va  medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.  Medicul dumneavoastra va decide daca trebuie sa utilizati Mezym si in ce doza.
 • Uleiul de ricin din compozitia medicamentului poate provoca jena gastrica si diaree.

Forma de prezentare: 20 comprimate

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 07.12.2022