Medicamente fara reteta

Maresyl 0,5 mg/ml spray nazal, 10ml

Brand: MARESYL
13,49 Lei

Pret / FL: 13,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Maresyl 0,5 mg/ml spray nazal, 10ml

7523161

Ce este Maresyl si pentru ce se utilizeaza

Substanta activa a acestui medicament este xilometazolina. Aceasta provoaca constrictia vaselor de sange de la nivelul mucoasei din interiorul nasului, reducand in acest fel umflarea acesteia din diverse cauze, si face mai usoara respiratia pe nas.
Maresyl este utilizat pentru tratamentul pe termen scurt al congestiei nazale la copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 10 ani. Daca dupa 3 zile copilul dumneavoastra nu se simte mai bine sau se simte mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Umflarea mucoasei (umflarea stratului care captuseste nasul la interior) poate reveni odata cu oprirea tratamentului pe termen lung cu xilometazolina. Pentru a preveni aceasta evolutie, perioada de tratament trebuie sa fie cat mai scurta cu putinta. Daca credeti ca apar si manifestari ale unei infectii bacteriane la copilul dumneavoastra, va rugam sa va adresati unui medic, deoarece o infectie trebuie tratata corespunzator. Acest medicament nu trebuie utilizat de mai mult de o persoana, pentru a preveni riscul de raspandire a infectiilor.

Cum sa utilizati Maresyl

Inainte de prima utilizare este necesar sa pulverizati de cateva ori (de 4 ori) in aer pentru a obtine uniformizarea dozei. Flaconul trebuie tinut in pozitie verticala in timpul pulverizarii. De aceea, in cazul copiilor mici, este mai bine ca acestia sa stea in poala dumneavoastra in timpul administrarii medicamentului. Suflati nasul copilului dumneavoastra inainte de a utiliza acest medicament. Daca medicamentul nu este utilizat timp de cateva zile, trebuie efectuata cel putin o pulverizare in aer, cu rol de test, pentru a obtine o doza uniforma.

Maresyl 0,5 mg/ml este indicat pentru tratamentul congestiei nazale la copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 10 ani. Doza uzuala la copii este de o pulverizare in fiecare nara, la interval de 10-12 ore (nu mai mult de trei ori pe zi) pentru maximum 5 zile.
Maresyl 0,5 mg/ml nu este recomandat la copiii cu varsta sub 2 ani. Siguranta si eficacitatea Maresyl 0,5 mg/ml la copii cu varsta sub 2 ani nu au fost stabilite. Pacientii cu varsta mai mare de 10 ani trebuie sa utilizeze Maresyl 1 mg/ml.
Durata tratamentului trebuie sa fie cat mai scurta cu putinta. Dupa un tratament de lunga durata, umflarea mucoasei (stratului care captuseste nasul la interior) poate reaparea. Doza recomandata nu trebuie depasita.

In cazul in care copilul dumneavoastra (sau altcineva) a luat o doza din acest medicament mai mare decat cea recomandata, mergeti imediat la medic. Supradozajul poate cauza deprimarea sistemului nervos central, senzatie de uscaciune la nivelul gurii, transpiratie si simptome cauzate de stimularea sistemului nervos simpatic (batai rapide si neregulate ale inimii si crestere a tensiunii arteriale).

Daca uitati sa utilizati Maresyl: daca uitati sa administrati o doza din acest medicament, sariti peste doza uitata si continuati cu urmatoarea doza programata. Nu luati o doza dubla pentru a compensa o doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Au fost raportate urmatoarele reactii adverse:

Frecvente: pot afecta cel mult 1 din 10 persoane: mancarime sau arsura la nivelul nasului sau gatului; senzatie de uscaciune la nivelul a mucoasei din interiorul nasului.

Mai putin frecvente: pot afecta cel mult 1 din 100 persoane: reactii de hipersensibilitate (umflare a pielii si a mucoaselor, eruptie pe piele, mancarime); umflare importanta a mucoasei din interiorul nasului dupa intreruperea tratamentului; epistaxis (scurgere de sange din nas).

Rare: pot afecta pana la 1 din 1000 persoane: palpitatii (percepere a batailor inimii)si tahicardie (batai rapide ale inimii); greata; tensiune arteriala mare.

Foarte rare: pot afecta cel mult 1 din 10000 persoane: nervozitate, insomnie, oboseala, dureri de cap, batai neregulate ale inimii, in principal la copii si ca urmare a supradozajului: somnolenta, nervozitate, insomnie, halucinatii si convulsii. Au fost inregistrate cazuri de respiratie neregulata la sugari si nou-nascuti.

Forma de prezentare: flacon cu 10 ml solutie

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 25.11.2022