Periute dinti copii si bebelusi

  (29)
Sortare dupa
Periute dinti copii si bebelusi

Periute dinti copii si bebelusi

Importanta igienei orale in cazul copiilor si bebelusilor este un aspect esential pentru sanatatea lor pe termen lung. O igiena orala adecvata poate preveni problemele dentare si gingivale, precum cariile dentare si inflamatia gingiilor si poate contribui la cresterea increderii copilului in sine, deoarece un zambet frumos este adesea asociat cu o buna stima de sine.

Periute de dinti pentru bebelusi si copii

Pentru a alege periuta de dinti potrivita pentru copii si bebelusi, exista cateva aspecte importante de luat in considerare.

Varsta copilului

In functie de varsta copilului, trebuie achizitionate periute cu caracteristici specifice. Exista periute de dinti pentru bebelusi cu capete mici si moi, special concepute pentru aceasta categorie de varsta. Pe masura ce copiii cresc, periutele de dinti pentru bebe sunt inlocuite de periuta de dinti pentru copii cu capete si manere mai mari, adecvate varstei si dezvoltarii lor.

Materialul si duritatea periilor

Periutele de dinti pentru bebelusi sunt fabricate din materiale moi pentru a proteja gingiile sensibile. Asadar, cele mai potrivite periute de dinti pentru bebe sunt cele cu perii moi sau extra moi. Cu ajutorul acestora periajul dentar corect previne iritarea gingiilor sau ranirea dintilor in curs de dezvoltare.

Designul periutei

Pentru a incuraja copilul sa se spele pe dinti mai des, o periuta cu un design deosebit poate constitui o atractie suficient de mare. Periuta de dinti pentru copii cu personaje inspirate din desenele animate sau în culorile preferate capteaza atentia si ofera motivatie pentru ingrijirea orala.

Manerul periutei trebuie sa fie confortabil si usor de prins in mainile copilului. Exista periute cu manere ergonomice sau antiderapante, care ajuta la o mai buna manevrabilitate si control in timpul periajului.

Tipuri de periute de dinti pentru copii si bebelusi disponibile pe piata

Periutele de dinti pentru bebelusi sunt mai mici, cu peri moi si capete rotunjite, pentru a se potrivi cu gurile lor delicate. Acestea sunt create pentru a fi usor de manevrat de catre parinti si pentru a oferi o curatare delicata a gingiilor bebelusilor. Toate aceste detalii le fac potrivite pentru prima etapa a igienei orale a bebelusului, inainte de aparitia dintilor permanenti.

Periutele de dinti pentru bebelusi si copii sunt pe categorii de varsta. Periuta de dinti 6 luni este recomandata celor care au implinit aceasta varsta, pana atunci curatarea se realizeaza cu un degetar special pentru gingii. Periuta de dinti 1 an + este o periuta normala. Periuta de dinti 2 ani + este potrivita pentru o alta etapa de dezvoltare a copiilor. Dupa aceasta perioada periutele de dinti pentru copii sunt pe etape de evolutie mai mari. 

Periutele de dinti manuale sunt mai usor de manevrat de catre copii, cu tehnica de periaj potrivita. Periutele de dinti electrice pot fi mai eficiente in indepartarea placii si pot stimula mai mult copiii sa se implice in procesul de periaj. Cu toate acestea, pot fi mai dificil de utilizat pentru un copil mic.

Sfaturi si recomandari

Periuta de dinti pentru copii se curata dupa fiecare utilizare. Acest lucru implica indepartarea resturilor de mancare si a pastei de dinti de pe peri, pentru a preveni acumularea de bacterii.

Este recomandat sa se pastreze periuta copiilor separata de celelalte ale membrilor familiei, pentru a reduce riscul de contaminare bacteriana.

Periutele de dinti pentru copii si bebelusi trebuie inlocuite mai des decat cele pentru adulti. De regula, se recomanda schimbarea periutei la fiecare trei luni sau mai devreme daca periile incep sa se uzeze.