Suplimente alimentare

Macuofta, 30 capsule, Fidia Farmaceutici

62,49 Lei

Pret / CPS: 2,08 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Macuofta, 30 capsule, Fidia Farmaceutici

7501243

MACUofta este un produs constituit din asocierea rationala de Luteina, Zeaxantina, Acizi grasi polinesaturati Omega-3 (DHA+EPA), Vitamine, Cupru si Zinc.

Luteina este o substanta pe care organismul uman nu o poate sintetiza dareste usor absorbita dupa aport alimentar. Odata ajunsa in organism, luteina este distribuita in toate celulele organismului, in mod special in cele de la nivelul ochilor unde este acumulata in retina, in principal in macula, fiind cel mai important pigment cu functie de protectie a maculei.

Luteina este un antioxidant puternic capabil sa neutralizeze speciile reactive de oxigen formate in timpul proceselor metabolice in special la nivelul ochilor, ei fiind in mod particular expusi la radiatiile cu lungime de unda specifica (lumina albastra).

Luteina contribuie la mentinerea functionalitatii si integritatii structurii senzitive a ochiului (retina, iris, cristalin) reducand distrugerile produse de radicalii liberi. Studiile clinice au demonstrat ca luteina creste sensibilitatea la contrast, imbunatateste acuitatea vizuala si reduce fenomenele de fotofobie si "flashing". Datorita activitatii antioxidante, substanta s-a dovedit a fi utila in protectia maculei impotriva degenerarii, atat in formele atrofice cat si in cele exudative. Acizii grasi Omega-3 sunt considerati substante biologice esentiale deoarece organismul nu-i poate sintetiza. La nivelul ochilor acestia se acumuleaza selectiv si electiv la nivelul tesutului retinian.

Omega-3contribuie la mentinerea integritatii structurale a retinei si are un rol important in protectia functiei vizuale datorita activitatii vasoprotectoare, neuroprotectoare si efectelor pozitive in procesele biochimice de fototransductie. De asemena aceste molecule faciliteaza transportul luteinei in interiorul celulelor.

Vitamina E si C contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ. Actioneaza sinergic cu luteina prin legarea si eliminarea radicalilor liberi care sunt responsabili de deteriorarea tesuturilor prin distrugerea membranei celulare. Administrate cu regularitate in dieta ajuta la reducerea riscului patologiei arteriale (la nivel retinian, cardiac, etc.) contribuind la protectia integritatii metabolice a tesutului ocular.

Cuprul contribuie la protejarea constituentilor celulari impotriva stresului oxidativ iar Zincul contribuie la mentinerea vederii normale. Studii recente au aratat ca aportul acestor elemente asociate cu antioxidanti reduce semnificativ riscul pierderii vederii cauzate de degenerscenta maculara legata de varsta.

MACUofta

  • Poate fi util in cazul unui aport scazut in dieta in ceea ce priveste nutrientii din compozitie.
  • Poate fi util in afectiunile maculei si a altor structuri oculare.
  • Este util in cazurile in care este necesara protectia componentelor vasculare si neuronale ale ochilor.

Compozitie/capsula: ulei de peste (50% DHA/acid docosahexaenoic si 10% EPA/acid eicosapentaenoic), capsula (gelatina, glicerina, oxid rosu de fier, oxid negru de fier, apa purificata), acid ascorbic, luteina 20% (luteina din ftori de Craite/Tagetes erecta; ulei de sofranel/Carthamus tinctorius, dl-alfa tocoferol), ulei de soia partial hidrogenat (emulgator), dioxid de siliciu (agent antiaglomerant), Dl-alfa tocoferol acetat, oxid de zinc, lecitina din soia (emulgator), zeaxantina 20% (zeaxantina din ftori de Craite/Tagetes erecta; ulei de ftoarea-soarelui, amestec de tocoferoli), sulfat de cupru anhidru.

Mod de administrare: O capsula pe zi inghitita cu apa in timpul meselor, sau dupa sfatul medicului.

Forma de prezentare: 30 capsule

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.