Medicamente fara reteta

Loratadin 10mg, 10 comprimate, Vim Spectrum

12,24 Lei

Pret / CPR: 1,22 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Loratadin 10mg, 10 comprimate, Vim Spectrum

7511813

Loratadin Vim Spectrum amelioreaza simptomatologia asociata rinitelor alergice (de exemplu: febra fanului), cum ar fi: stranut, secretie nazala abundenta sau mancarime la nivelul nasului, usturimi sau mancarime la nivelul ochilor.

Loratadin Vim Spectrum poate fi, de asemenea, utilizat pentru reducerea simptomelor de urticarie (mancarime, roseata, precum si numarul si dimensiunile eruptiilor aparute pe piele).

Ameliorarea acestor manifestari se mentine pentru intreaga perioada a zilei si va ajuta sa va reluati activitatile zilnice obisnuite si sa dormiti.Compozitie: Loratadina 10mg si excipienti: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, amidonglicolat de sodiu, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc.

Compozitie: Loratadina 10mg si excipienti: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, amidonglicolat de sodiu, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc.

Mod de administrare:

Administrare orala. Comprimatele poate fi administrate fara legatura cu orarul meselor.

Adulti si copii cu varsta peste 12 ani: doza recomandata este de 10 mg loratadina o data pe zi. Comprimatul poate fi administrat fara legatura cu orarul meselor.

Copii cu varsta cuprinsa intre 6 - 12 ani si greutate peste 30 kg: doza recomandata este de 10 mg loratadina o data pe zi.

Copii cu varsta cuprinsa intre 6 - 12 ani si greutate sub 30 kg: doza recomandata este de 5 mg loratadina o data pe zi.

La copii cu varsta intre 2 - 6 ani se recomanda forme farmaceutice adecvate varstei. Siguranta si eficacitatea loratadinei nu au fost stabilite la copii sub 2 ani.

Precautii:

Pacientilor cu insuficienta hepatica severa trebuie sa li se administreze o doza initiala mai mica, deoarece la acestia clearance-ul loratadinei poate fi mai redus. O doza initiala de 10 mg loratadina la doua zile este indicata pentru adulti si copii cu greutate mai mare de 30 kg, cu varsta intre 6 - 12 ani.

Pentru copii cu greutate sub 30 kg si varsta intre 6 - 12 ani doza initiala recomandata este de 5 mg loratadina o data la doua zile.

Nu este necesara ajustarea dozelor la pacientii care prezinta insuficienta renala.

Nu este necesara ajustarea dozelor la varstnici.

Pentru copiii cu varste sub 12 ani se recomanda alte forme farmaceutice.

Nu au fost demonstrate efecte teratogene ale loratadinei in studii la sobolan si iepure la doze de 96 mg/kg (de 75, respectiv 150 ori doza maxima zilnica recomandata la om, calculata in mg/m2). Nu exista studii adecvate la om. Pentru ca studiile la animale privind efectele asupra reproducerii nu sunt intotdeauna predictive pentru efectele la om, loratadina nu va fi administrata in timpul sarcinii decat dupa evaluarea atenta a raportului risc fetal potential/beneficii materne.

Loratadina si metabolitul sau descarboetoxiloratadina se excreta in laptele matern, realizand concentratii egale cu cele plasmatice. In perioada alaptarii, in functie de importanta terapiei pentru mama, se va intrerupe fie tratamentul cu loratadina, fie alaptarea.

Forma de prezentare: 10 comprimate

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 26.08.2022

Categorii de produse