Medicamente fara reteta

Loprid 2mg, 10 comprimate, AC Helcor

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

14,99 Lei

Pret / CPR: 14,99 Lei

Stoc epuizat

Descriere si prospect: Loprid 2mg, 10 comprimate, AC Helcor

652365388

Loprid se utilizeaza pentru tratamentul unui episod brusc (acut) de diaree. In caz de diaree, Loprid face scaunele mai consistente si mai putin frecvente. Loprid contine clorhidratul de loperamida, care apartine unui grup de medicamente denumite inhibitori ai peristaltismului, antipropulsive.

Compozitie: Substanta activa este clorhidratul de loperamida. Un comprimat contine clorhidrat de loperamida 2mg. Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, lactoza monohidrat, povidona K 30, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Mod de administrare:

Doza de Loprid pe care trebuie sa o utilizati depinde de varsta dumneavoastra. Puteti utiliza Loprid oricand in cursul zilei. Comprimatele trebuie inghitite cu o cantitate de lichid.

Adulti: Pentru episodul brusc (acut), administrati 2 comprimate Loprid o data, apoi un comprimat Loprid, dupa fiecare scaun eliminat. Daca aveti un scaun solid sau tare sau daca trec 24 de ore fara a avea scaun, intrerupeti tratamentul. Dar nu administrati mai mult de 8 comprimate Loprid in decurs de 24 de ore!

Adolescenti cu varsta peste 12 ani: Pentru episodul brusc (acut) de diaree, administrati un comprimat Loprid, apoi continuati cu un comprimat Loprid pentru fiecare scaun eliminat. Daca copilul are un scaun solid sau tare sau daca trec 24 de ore fara a avea scaun, intrerupeti tratamentul. Dar nu dati niciodata mai mult decat doza recomandata pe zi si pe kilogram de greutate corporala a copilului dumneavoastra!

Precautii:

Nu utilizati Loprid:

  • daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidrat de loperamida sau la oricare dintre celelalte componente ale Loprid.
  • daca aveti sange in scaun sau daca aveti febra;
  • daca aveti o inflamatie a abdomenului inferior (de exemplu colita ulceroasa sau colita pseudomembranoasa ca rezultat al utilizarii antibioticelor);
  • daca medicul v-a spus ca incetinirea activitatii intestinului trebuie evitata, de exemplu, daca sunteti constipat sau abdomenul dumneavoastra este balonat.
  • la copii cu varsta sub 12 ani (datorita formei farmaceutice si dozei).

Daca aveti SIDA si sunteti tratati cu Loprid pentru diaree, daca aveti orice semn de balonare a abdomenului, intrerupeti imediat tratamentul cu Loprid si informati-l pe medicul dumneavoastra.

Informati-l pe medicul dumneavoastra daca aveti probleme cu ficatul; este posibil sa aveti nevoie de ingrijire medicala atenta cat timp luati Loprid.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Daca sunteti gravida sau credeti ca sunteti gravida, trebuie sa-l informati pe medicul dumneavoastra, care va decide daca puteti sa utilizati Loprid.

Se recomanda sa nu utilizati Loprid daca alaptati, deoarece cantitati mici din Loprid se excreta in laptele dumneavoastra.

Loprid contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Forma de prezentare: 10 comprimate

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 01.04.2022