Medicamente fara reteta

Loperamid 2 mg, 10 capsule, Terapia

Brand: TERAPIA
4,49 Lei

Pret / CPS: 0,45 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Loperamid 2 mg, 10 capsule, Terapia

7507259

Ce este Loperamid Terapia si pentru ce se utilizeaza

Loperamid Terapia contine clorhidratul de loperamida, care apartine unui grup de medicamente denumite inhibitori ai peristaltismului, antipropulsive. Loperamid Terapia se utilizeaza pentru tratamentul unui episod brusc (acut) de diaree sau pentru diaree de lunga durata (cronica). In caz de diaree, Loperamid Terapia face scaunele mai consistente si mai putin frecvente. Daca dupa 2 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Cum sa utilizati Loperamid Terapia

Utilizati intotdeauna acest medicament asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Diaree acuta
Adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani: doza initiala recomandata este de 4 mg clorhidrat de loperamida (2 capsule Loperamid Terapia) administrate oral, urmate de 2 mg clorhidrat de loperamida (o capsula Loperamid Terapia) dupa fiecare scaun diareic.

Diaree cronica
Adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani: doza initiala recomandata este de 4 mg clorhidrat de loperamida pe zi (2 capsule Loperamid Terapia) pentru adulti si 2 mg clorhidrat de loperamida pe zi (1 capsula Loperamid Terapia) pentru adolescenti. Aceasta doza initiala trebuie ajustata pana sunt obtinute 1-2 scaune solide pe zi. Acest lucru este de obicei realizat cu o doza de intretinere de 1-6 capsule (2 mg-12 mg clorhidrat de loperamida) pe zi.

Doza maxima pentru diaree acuta si cronica este de 8 capsule (16 mg) pe zi pentru adulti, la adolescenti trebuie sa se raporteze la greutatea corporala (3 capsule/20 kg), dar nu trebuie sa depaseasca un maxim de 8 capsule pe zi.

Varstnici: nu este necesara o ajustare a dozelor la varstnici.

Copii cu varsta sub 12 ani: la copii cu varsta sub 12 ani se recomanda forme farmaceutice si concentratii adecvate varstei.

Daca scaunele devin normale sau daca nu a fost eliminat un scaun timp de 12 ore opriti administrarea de Loperamid Terapia. Daca aveti nelamuriri, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca luati mai mult Loperamid Terapia decat trebuie: daca ati luat prea mult Loperamid Terapia, adresati-va imediat unui medic sau mergeti la cel mai apropiat spital pentru recomandari. Simptomele pot include: batai rapide ale inimii, batai neregulate ale inimii, modificari ale ritmului batailor inimii (aceste simptome pot avea consecinte potential grave, care va pot pune in pericol viata), rigiditate musculara, miscari necoordonate, somnolenta, dificultati de urinare sau respiratie dificila. Copiii reactioneaza mai puternic decat adultii la cantitati mari de Loperamid Terapia. Daca un copil ia o cantitate prea mare sau daca prezinta oricare dintre simptomele de mai sus, adresati-va imediat unui medic.

Daca uitati sa luati Loperamid Terapia: nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Opriti utilizarea Loperamid Terapia si spuneti imediat medicului dumneavoastra daca observati oricare dintre urmatoarele (este posibil sa aveti nevoie de tratament medical de urgenta: reactii alergice care includ respiratie suieratoare inexplicabila, dificultati in respiratie, lesin sau umflarea fetei sau gatului; eruptii cutanate care pot fi severe si includ vezicule pe piele sau descuamare. Acestea pot fi semne ale unei reactii alergice severe; pierderea cunostientei sau nivelul redus de cunostienta (senzatie de lesin sau vigilenta redusa), tulburari de coordonare. 

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse:

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane): mancarime sau urticarie, dureri de stomac sau umflarea stomacului.

Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane): dificultati in urinare, constipatie severa, obstructia, dilatarea intestinului gros, paralizia (incapacitatea de contractie) muschilor intestinului, ceea ce impiedica eliminarea, continutului acestuia, mioza (micsorarea pupilelor).

Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane): greata, constipatie, balonare, dureri de cap.

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane): ameteli, somnolenta, varsaturi, indigestie, gura uscata

Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane): oboseala, cresterea tonusului muscular.

Forma de prezentare: cutie cu 10 capsule 

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 26.04.2022