Medicamente fara reteta

Lomexin crema 2%, 30g, Recordati

22,99 Lei

Pret / BUC: 22,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Lomexin crema 2%, 30g, Recordati

1070089

Ce este Lomexin si pentru ce este utilizat

Lomexin contine, ca substanta activa, nitrat de fenticonazol. Acesta are activitate antifungica asupra dermatofitilor (Trichophyton, Epidermophyton, Microsporum), Candidei albicans si altor levuri (Malassezia furfur) si antibacteriana asupra bacteriilor Gram pozitive. Lomexin crema este indicata in candidoze cutanate, determinate in mod obisnuit de catre Candida albicans: intertrigo, mai ales genito-crural, anal si perianal sau la nivelul comisurii buzelor; onixis si perionixis, ca tratament adjuvant; dermatofitii: dermatofitii ale pielii glabre, intertrigo genito-crural, si al degetelor piciorului; Pitiriazis versicolor.

Mod de administrare

Spalati-va intotdeauna pe maini cu apa calda si sapun inainte si dupa administrare. Inainte de administrare, spalati cu atentie si uscati zona afectata trebuie. Dupa aplicarea cremei, zona trebuie masata usor.

Durata tratamentului depinde de tipul microorganismului infectant si de localizarea infectiei. In general aceasta poate fi: intertrigo: 2-3 saptamani; onixis si perionixis: 2 luni; dermatofitii ale pielii glabre si intertrigo al pliurilor cutanate mari: 2-4 saptamani; intertrigo al degetelor piciorului: 3-6 saptamani; Pitiriazis versicolor: 2-4 saptamani.

Daca ati utilizat mai mult Lomexin decat ar fi trebuit: daca ati utilizat mai mult Lomexin decat ar fi trebuit, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca ati omis sa utilizati Lomexin: daca ati omis sa utilizati Lomexin, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

De obicei, Lomexin este bine tolerat. Aparitia efectelor sistemice este putin probabila din cauza nivelului foarte scazut al absorbtiei a fenticonazolului la nivelul pielii sau la nivelul mucoasei vaginale. Totusi in cazul existentei unor leziuni cutanate, al administrarii pe suprafete mari ale pielii sau la sugar (datorita raportului suprafata corporala / greutate precum si al efectului scutecelor) trebuie avuta in vedere posibilitatea de aparitie a acestora.

Rareori pot sa apara manifestari de intoleranta locala precum senzatie de arsura sau de exacerbare a pruritului, care se remit in timpul tratamentului. De asemenea, este posibila aparitia reactiilor alergice.

Tratamentul trebuie intrerupt in cazul aparitiei manifestarilor de intoleranta locala sau a unei reactii alergice.

Forma de prezentare: tub cu 30 g crema

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.