Medicamente fara reteta

Laxamag, 6 supozitoare, Magistra

5,99 Lei

Pret / SUP: 1,00 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Laxamag, 6 supozitoare, Magistra

2131946

Laxamag supozitoare este recomandat in tratamentul de scurta durata al constipatiei ocazionale; pregatirea pacientilor pentru colonoscopie si rectoscopie, precum si pentru interventiile chirurgicale.

Mod de administrare:

Tratamentul constipatiei - doza uzuala este de un supozitor Laxamag (10 mg bisacodil) pe zi, timp de cel mult 7 zile.

Pregatirea pacientilor pentru examene diagnostice si interventii chirurgicale: doza uzuala este de un supozitor Laxamag (10 mg bisacodil) cu 30 minute inainte de momentul stabilit pentru evacuarea intestinala.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la bisacodil sau la oricare dintre excipientii produsului. Afectiuni inflamatorii ale colonului, rectocolita ulcerohemoragica, maladie Crohn. Sindrom dureros abdominal de cauze nedeterminate. Sindrom ocluziv sau subocluziv.

Reactii adverse posibile

In timpul tratamentului cu Laxamag pot sa apara diaree, dureri abdominale, indeosebi la persoanele cu colon iritabil; exista risc posibil de hipokaliemie. Utilizarea repetata poate determina proctita. in cazul tratamentului prelungit se poate produce diaree, cu pierdere de apa si electroliti, in special potasiu. De asemenea, se poate produce atonie intestinala.

Precautii: tratamentul medicamentos al constipatiei este numai un adjuvant al tratamentului igieno-dietetic, care consta in imbogatirea alimentatiei in fibre vegetale si apa, activitate fizica si reeducarea reflexului de defecatie. Nu se recomanda utilizarea prelungita a Laxamag, datorita: riscului de dependenta, cu nevoia periodica de laxative, necesitatea de a creste dozele si constipatie severa in caz de intrerupere; "maladia laxativelor" care este foarte rara si se manifesta prin colopatie functionala severa, melanoza recto-colica, tulburari hidroelectrolitice cu hipokaliemie. Produsul Laxamag trebuie evitat la pacientii cu fisuri anale, hemoroizi sau proctita ulceroasa.

Sarcina si alaptarea- Datorita informatiilor limitate privind utilizarea Laxamag in timpul sarcinii si alaptarii, produsul poate fi utilizat in aceste perioade numai la recomandarea medicului.

Forma de prezentare: cutie cu 6 supozitoare

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.