Medicamente fara reteta

Imodium 2 mg, 6 comprimate orodispersabile, Johnson&Johnson

17,99 Lei

Pret / CPR: 3,00 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Imodium 2 mg, 6 comprimate orodispersabile, Johnson&Johnson

7518742

Capsulele Imodium 2 mg sunt un remediu care ajuta la restabilirea ritmului normal al sistemului digestiv.

Beneficii:
- Trateaza simptomele diareei de cauza neinfectioasa.
- Restabileste ritmul normal al sistemului tau digestiv.

Mod de administrare:

Initial: 2 capsule, administrate oral.
Apoi: 1 capsula dupa fiecare episod diareeic, nu mai mult de 8 capsule pe zi.
Adulti si copii cu varsta peste 6 ani.
Copii: 2 capsule administrate oral, apoi o capsula dupa fiecare scaun diareic, nu mai mult de 3 capsule pe zi.
Imodium 2 mg capsule nu trebuie administrat copiilor sub 6 ani, in timpul sarcinii si alaptarii.

Utilizarea la adulti (inclusiv varstnici):
- pentru un episod brusc (acut), administrati 2 capsule Imodium (4 mg clorhidrat de loperamida) o data, apoi 1 capsula Imodium (2 mg clorhidrat de loperamida) dupa fiecare scaun eliminat.Daca aveti un scaun solid sau tare sau daca trec 24 de orefara a avea scaun, intrerupeti tratamentul.
- pentru diaree de lunga durata (cronica), doza exacta va fi stabilita impreuna cu medicul dumneavoastra. Dar: Nu administrati mai mult de 8 capsule Imodium (16 mg clorhidrat de loperamida) in decurs de 24 ore.
Utilizarea la copii peste 6 ani:
- pentru un episod brusc (acut), administrati 1 capsula Imodium (2 mg clorhidrat de loperamida) o data, apoi continuati cu 1 capsula Imodium (2 mg clorhidrat de loperamida) dupa fiecare scaun eliminat. Daca copilul are un scaun solid sau tare sau daca trec 24 de ore fara a avea scaun, intrerupeti tratamentul.
- pentru diaree de lunga durata (cronica), doza exacta va fi stabilita impreuna cu medicul dumneavoastra. Dar:nu administrati niciodata mai mult decat doza recomandata pe zi si pe kilogram de greutate corporala a copilului dumneavoastra!

Precautii:
Durata tratamentului: 2 zile. A se respecta dozele si durata tratamentului. Oboseala, ametelile sau somnolenta pot insoti diareea, de aceea se recomanda prudenta atunci cand conduceti vehicule sau folositi utilaje. Acest medicament contine clorhidrat de loperamida si se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Nu utilizati Imodium: daca exista sange in scaun sau daca aveti febra; daca aveti o inflamatie a abdomenului inferior (de exemplu o colita ulcerativa sau colita pseudomembranoasa ca rezultat al utilizarii antibioticelor); daca medicul v-a spus ca incetinirea activitatii intestinului trebuie evitata, de exemplu, daca sunteti constipat sau abdomenul dumneavoastra este balonat; daca sunteti alergic la clorhidrat de loperamida sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament. Daca aveti nelamuriri, cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari:
-Desi Imodium opreste diareea, nu va trata cauza acesteia. Ori de cate ori este posibil, cauza diareii trebuie, de asemenea, tratata.
-Cand aveti diaree, pierdeti multe lichide. De aceea, trebuie sa inlocuiti lichidele pierdute (sa beti mai multe lichide). Acest lucru este important in special pentru copiii mici. Farmacistul va fi in masura sa va ofere o pulbere speciala care contine zahar si saruri. Cand este adaugata in apa, aceasta va inlocui sarurile pe care le-ati pierdut in cursul unui episod diareic. Solutia este indicata in mod particular pentru copii.- in cazul unui atac brusc (acut) de diaree, Imodium va opri de obicei simptomelein decurs de 48 ore. Daca lucrurile nu se petrec asa, intrerupeti tratamentul si adresati-va medicului dumneavoastra.
-Daca aveti SIDA si sunteti tratati cu Imodium pentru diaree, daca aveti orice semn de balonare a abdomenului sau bombare a acestuia, intrerupeti tratamentul cu Imodium imediat si informati medicul dumneavoastra.
-Informati medicul dumneavoastra daca aveti probleme cu ficatul; este posibilsa aveti nevoie de ingrijire medicala atenta cat timp luati Imodium.
A se respecta dozele si durata tratamentului.

Utilizarea altor medicamente: spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Informati medicul dumneavoastra daca utilizati medicamente care incetinesc activitatea stomacului si intestinelor (de exemplu, anticolinergice), pentru ca acestea pot potenta efectul Imodium.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea: adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Daca sunteti insarcinata saucredeti ca puteti fi, trebuie sa informati medicul dumneavoastra, care va decide daca puteti sa utilizati Imodium sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Se recomanda sa nu utilizati Imodium daca alaptati, pentru ca in laptele dumneavoastra pot ajunge cantitati mici de Imodium.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Imodium nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Oboseala, ametelile sau somnolenta pot insoti insa diareea, de aceea este recomandabil sa fiti precaut cand conduceti vehicule sau folositi utilaje.

Forma de prezentare: cutie cu 6 comprimate orodispersabile

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 15.11.2022