Medicamente fara reteta

Ibusinus Raceala si Gripa, 20 comprimate, Solacium

25,49 Lei

Pret / CPR: 1,27 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Ibusinus Raceala si Gripa, 20 comprimate, Solacium

7479574

Ibusinus este indicat ca antiinflamator, analgezic, antipiretic si decongestionant pentru caile respiratorii superioare si sinusuri. Prin cele doua substante active–ibuprofen si clorhidrat de pseudoefedrina, determina decongestionarea naso-sinusala si ameliorarea simptomatologiei din cadrul sinuzitelor si afectiunilor respiratorii. Se recomanda in tratamentul sinuzitelor, rinosinuzitelor, afectiunilor respiratorii si in tratamentul simptomatic al gripei.

Compozitie: Fiecare comprimat filmat contine 200mg ibuprofen, 30mg clorhidrat de pseudoefedrina si excipienti: lactoza super tab spray-dried, amidon de porumb, stearat de magneziu, talc, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, Opadry II Green 85F210052 (alcool polivinilic partial hidrolizat, dioxid de titan (E 171), talc, macrogol 3350, galben de chinolina (E104), indigo carmin (E 132)).

Mod de administrare:

Adulti, varstnici si copii in varsta de si peste 15 ani: Doza initiala recomandata este de 2 comprimate filmate. Daca este necesar tratamentul se va continua cu 1 sau 2 comprimate filmate la 4 ore. Doza maxima recomandata este de 6 comprimate filmate in 24 de ore. Se recomanda ca durata tratamentului sa nu depaseasca 5 zile.

Copii cu varsta sub 15 ani: Nu trebuie administrat la copii cu varsta sub 15 ani.

Precautii:

A nu se administra de catre pacienti cu hipersensibilitate la substantele active (ibuprofen, pseudoefedrina) sau la oricare dintre excipienti; pacienti cu hipersensibilitate cunoscuta (rinita, crize de astm bronsic, urticarie, polipi nazali si edem angioneurotic) la acidul acetilsalicilic sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), pacienti aflati in tratament cu un inhibitor de monoaminoxidaza (IMAO) sau timp de 14 zile dupa oprirea tratamentului cu IMAO.

Ibuprofen nu va fi administrat pacientilor cu urmatoarele afectiuni prezente sau in antecedente: ulcer gastric sau duodenal in evolutie; tulburari inflamatorii gastro-intestinale; lupus eritematos diseminat sau alte colagenoze; hemoragii gastro-intestinale; hemoragii cerebrovasculare sau alte hemoragii active; boli hematologice; insuficienta hepatica severa; insuficienta renala severa; insuficienta cardiaca decompensata. Ibuprofenul nu trebuie administrat inainte sau dupa operatiile pe inima. De asemenea, Ibusinus nu se administreaza la pacientii cu: tahiaritmii, hipertensiune arteriala severa, feocromocitom, diabet zaharat, glaucom cu unghi inchis, hipertrofie de prostata, hipertiroidism.

Forma de prezentare: 20 comprimate

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 14.02.2023