Ibalgin Sport, 50g, Zentiva

Medicamente fara reteta

Brand: ZENTIVA
29,99 Lei
Stoc epuizat

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

7500656

Ibalgin Sport face parte din grupa farmacoterapeutica a preparatelor antiinflamatorii non-steroidiene pentru uz topic, antitrombotic. Ibalgin Sport poate fi administrat adultilor si adolescentilor peste 15 ani pentru tratamentul local al inflamatiilor capsulelor articulare, tratamentul local al tendinitelor si inflamatiilor musculare si tratamentul afectiunilor reumatice. La recomandarea medicului se poate administra si in tratamentul afectiunilor post-traumatice si al consecintelor ranirilor sportive cum ar fi edeme, contuzii, luxatii articulare, leziuni ale partilor dermice ale articulatiilor.

Ingrediente active:

1. Ibuprofen are efect antiinflamator si in zona afectata suprima inflamatia, reduce edemele si atenueaza durerea.
2. Heparinoid scade coagularea sanguina in zona inflamatiei sau contuziei, previne formarea cheagurilor de sange, accelereaza resorbirea hematoamelor si are actiune antiinflamatoare. In durerile severe, se recomanda completarea terapiei cu administrarea sistemica de comprimate cu ibuprofen.

Mod de administrare:

• Adultii, adolescentii si copiii cu varsta peste 15 ani trebuie sa isi aplice pe zona afectata un strat de crema cu grosimea de 1 mm si sa frece usor pentru absorbirea acestuia in piele; produsul se aplica de 2-3 ori pe zi, la intervale de 4-5 ore.
• In hematoamele mari si dureroase este posibila acoperirea initiala a zonei tratate cu crema cu un bandaj strans, de preferat peste noapte.
• In durerile severe, se recomanda completarea terapiei cu administrarea sistemica de comprimate cu ibuprofen.

Reactii adverse:

• La pacientii sensibili, cu reactie alergica locala, pot sa apara rar simptome de iritatie a pielii cum ar fi eruptii cutanate tranzitorii, inrosire, prurit sau arsuri. Reactia adversa locala dispare de obicei dupa intreruperea tratamentului.
• Exista posibilitatea unor reactii alergice sistemice. Rareori se pot produce reactii de tip anafilactic.
• Pot sa apara si reactii adverse digestive si renale dar acestea depind de durata tratamentului, de marimea leziunii, de cantitatea de crema administrata, de integritatea tegumentelor si de modul de administrare sub bandaj oclusiv.

Contraindicatii:

• Ibalgin Sport nu se administreaza in caz de: hipersensibilitate la ibuprofen, heparinoid sau la oricare dintre excipientii produsului medicamentos; la pacientii cu predispozitie pentru crizele astmatice, urticarie sau rinita alergica in urma administrarii de acid acetilsalicilic sau unele produse medicamentoase antiinflamatorii; diateza hemoragica, diferite forme de purpura, trombopenie, hemofilie, diferite afectiuni generale cu tendinte de sangerare.

Precautii:

• Ibalgin Sport nu se aplica pe rani deschise care sangereaza sau care sunt infectate, suprafete ale pielii cu leziuni, pe suprafete cutanate extinse, pe mucoase si in ochi. Se recomanda aplicarea numai pe tegumente intacte.
• Aparitia oricarei reactii adverse cutanate dupa aplicarea medicamentului impune intreruperea administrarii acestuia. In cazul in care medicamentul este folosit in mod intensiv in scop terapeutic de catre fizio-kineto-terapeuti, se recomanda portul de manusi de protectie. Excipientul propilenglicol poate provoca iritatie cutanata.
• Excipientul alcool cetostearilic poate provoca reactii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatita de contact). Excipientii p-hidroxibenzoat de metil si p-hidroxibenzoat de propil pot provoca reactii alergice (chiar intarziate).
• Produsul nu se aplica concomitent cu produse locale care contin tetraciclina si hidrocortizon (incompatibilitate cu heparinoid).

• In cazul pacientilor aflati in tratament cu anticoagulante, dupa aplicarea cutanata a medicamentelor continand heparinoizi, timpul de protrombina poate fi prelungit.
• Daca luati alte medicamente, atat cu prescriptie medicala cat si cele eliberate liber in farmacii, cereti sfatul medicului privind oportunitatea utilizarii concomitente a unguentului Ibalgin Sport; nu utilizati produsul fara consultarea medicului.
• Nu utilizati nici un alt medicament eliberat fara prescriptie medicala pentru tratamentul bolii, concomitent cu acest unguent, fara sa va adresati medicului.
• Daca vi se prescriu alte produse medicamentoase, informati medicul cu privire la utilizarea unguentului Ibalgin Sport.

Atentionari:

• In cazul ranirilor, daca problemele nu se rezolva in 3 zile sau din contra se inrautatesc sau daca se produc efecte adverse, intrerupeti tratamentul sau cereti sfatul medicului.
• Nu utilizati produsul mai mult de doua saptamani fara consultarea medicului. In bolile reumatice inflamatorii, cereti sfatul medicului privind oportunitatea si durata utilizarii unguentului Ibalgin Sport.

• Daca medicul nu stabileste altfel, unguentul Ibalgin Sport se administreaza de obicei timp de 2-3 saptamani in aceste afectiuni. In bolile venoase, cereti sfatul medicului privind durata utilizarii unguentului Ibalgin Sport.
• Daca medicul nu stabileste altfel, unguentul Ibalgin Sport se administreaza de obicei timp de 1-2 saptamani in aceste boli.

• Utilizarea unguentului Ibalgin Sport in bolile venoase reprezinta doar o parte dintr-o terapie complexa. Urmati si celelalte proceduri terapeutice recomandate de medic (alte medicamente, terapii compresive cu bandaje sau fase).

Sarcina si alaptarea:

• In timpul trimestrului I si II de sarcina medicamentul poate fi utilizat pe o perioada scurta, conform indicatiilor medicului, dupa evaluarea raportului beneficiu terapeutic matern-risc potential la fat.
• In timpul ultimului trimestru de sarcina medicamentul este contraindicat din cauza reactiilor adverse posibile asupra travaliului (hemoragii materne si ale nou nascutului). Deoarece medicamentul se excreta in lapte, ca masura de prudenta, nu se recomanda administrarea de Ibalgin Sport in cursul alaptarii.

Compozitie:

100 g crema Ibalgin Sport contin 5 g ibuprofen si 0,2 g heparinoid si excipienti: trigliceride cu lant mediu, stearil eter de macrogol, stearomacrogol 1050, hidroxietilceluloza, acid stearic, alcool cetostearilic, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, propilenglicol, apa purificata.

Forma de prezentare: 50 g.

Data ultimei actualizari 30.12.2020