Medicamente fara reteta

Humagrip, 16 comprimate, Urgo

Brand: URGO
17,49 Lei

Pret / CPR: 1,09 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Humagrip, 16 comprimate, Urgo

7505114

Ce este Humagrip comprimate si capsule si pentru ce se utilizeaza

Humagrip comprimate si capsule este un decongestiv nazal de uz sistemic, simpatomimetic, analgezic periferic, antipiretic si antihistaminic H1. Humagrip comprimate si capsule este indicat in tratamentul simptomatic de scurta durata al starilor gripale insotite de cefalee si/sau febra si senzatia de “nas infundat”. Se recomanda numai adultilor si copiilor cu varsta peste 15 ani. Daca dupa 4 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Cum sa luati Humagrip comprimate si capsule

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza recomandata este de 1 comprimat alb de zi, dimineata si 1 capsula albastru-alb de noapte, seara inainte de culcare; daca este necesar, se poate administra inca 1 comprimat la pranz si unul seara, devreme. Nu se va depasi doza maxima de 3 comprimate si 1 capsula. Se va respecta un interval intre administrari de cel putin 4 ore. Intervalul creste la 8 ore in insuficienta renala severa, dar numai la recomandarea medicului.

Comprimatul sau capsula se inghit cu un pahar mare cu apa. Durata maxima a tratamentului este de 4 zile.

Daca luati mai mult Humagrip comprimate si capsule decat trebuie: datorita paracetamolului, supradozarea terapeutica sau intoxicatia accidentala frecventa sunt riscante la persoanele in varsta si mai ales la copii. Ele se pot manifesta prin: greturi, varsaturi, anorexie, paloare, dureri abdominale, in special in primele 24 de ore. Dozele de paracetamol cuprinse intre 100 si 150 mg/kg intr-o singura priza la copii pot provoca citoliza hepatica, cu posibila necroza completa si ireversibila (insuficienta hepatica), acidoza metabolica, encefalopatie, coma si in cele din urma, moarte.
Dupa 12-48 de ore de la ingestie s-a observat cresterea concentratiei plasmatice a transaminazelor hepatice, a lactat-dehidrogenazei, a bilirubinei si diminuarea concentratiei protrombinei.
In aceasta situatie se impune internarea de urgenta in spital pentru evacuarea rapida prin lavaj gastric a medicamentului ingerat, pentru administrarea pe cale i.v. sau orala (daca este posibil, in primele 10 ore de la ingestie) a antidotului N-acetilcisteina si pentru tratamentul simptomatic. Daca este posibil, se va doza paracetamolul inainte de inceperea tratamentului.
Supradozajul cu pseudoefedrina poate duce la episoade hipertensive, tulburari de ritm cardiac, convulsii, delir, halucinatii, agitatie, tulburari de comportament, insomnie, midriaza si accidente vasculare cerebrale. In supradozarea pseudoefedrinei, dupa lavajul gastric se administreaza carbune activat si clorura de amoniu pentru acidifierea urinii; astfel se grabeste eliminarea pseudoefedrinei din organism. Manifestarile intoxicatiei cu clorfeniramina pot fi: convulsiile, mai ales la copii, tulburari de constienta si coma.

Daca uitati sa luati Humagrip comprimate si capsule: nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactii adverse datorate continutului in pseudoefedrina: cefalee, palpitatii, tahicardie, episoade hipertensive, accidente cerebrovasculare, infarct miocardic; transpiratii; crize de glaucom prin inchiderea unghiului; tulburari urinare (retentie urinara, disurie) in special la pacientii cu tulburari renale sau de prostata; anxietate, insomnie; uscaciunea gurii, greata si varsaturi; s-au raportat, in special la copii, dupa administrarea de medicamente vasoconstrictoare: convulsii, halucinatii, agitatie, tulburari de comportament si insomnie; episoade de confuzie, ameteala, pierderi de memorie sau scaderea capacitatii de concentrare, mai frecvente la pacientii varstnici; tulburari de coordonare motorie, tremor; somnolenta, tulburari de atentie, in special la inceputul tratamentului; reactii alergice: cum ar fi eruptii ale pielii (roseata, mancarimi, urticarie, eczeme) sau edem Quincke (umflarea brusca a fetei si gatului, care poate duce la insuficienta respiratorie); soc anafilactic (reactie alergica grava); scaderea presiunii arteriale la pozitia stand in picioare cu sau fara ameteala; in cazuri rare, s-au observat modificari ale numarului de celule sanguine la utilizarea medicamentelor antihistaminice; in cazuri foarte rare, au fost raportate accidente vasculare cerebrale hemoragice, datorita continutului in pseudoefedrina. Acestea au fost observate, in special in supradozaj si/sau la pacientii cu factori de risc cardiovasculari.

Reactii adverse datorate continutului in paracetamol: uneori s-a observat aparitia fenomenelor de hipersensibilitate manifestate sub forma de eruptii cutanate, foarte rar bronhospasm, si/sau umflarea brusca a fetei si gatului sau indispozitie cu scaderea brusca a presiunii arteriale. In astfel de cazuri, este necesar sa opriti imediat tratamentul, sa informati medicul dumneavoastra si nu mai luati niciodata un medicament care contine paracetamol; foarte rar au aparut tulburari hematopoietice ca de exemplu trombocitopenia, leucopenia, pancitopenia, neutropenia, agranulocitoza, anemia hemolitica si icterul; la doze mari si tratament prelungit paracetamolul poate produce afectarea functiei renale pana la insuficienta renala cronica (nefropatie caracteristica analgezicelor), in special la persoane cu afectarea preexistenta a rinichiului.

Reactii adverse datorate continutului in clorfenamina: tulburari ale sistemului nervos si psihice - sedare si somnolenta mai ales la inceputul tratamentului, hipotensiune posturala, uscaciunea mucoaselor, constipatie, tulburari de acomodare, midriaza, palpitatii, tulburari urinare; tulburari hidroelectrolitice, ameteli, pierderi de memorie sau lipsa concentrarii, mai ales la pacientii in varsta; tulburari de coordonare, tremor, confuzii, halucinatii; foarte rar apare agitatie, nervozitate, insomnie; tulburari ale sistemului imunitar: eritem, eczema, purpura, urticarie; rar, edem Quincke; soc anafilactic; tulburari hematologice: leucopenie, neutropenie; trombocitopenie; anemie hemolitica.

Forma de prezentare: cutie cu 12 comprimate + 4 capsule 

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 23.08.2022