Medicamente fara reteta

Hedelix picaturi orale 40mg/ml, 20ml, Krewel Meuselbach

CADOU Ornament de Craciun 2023

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

17,49 Lei

Pret / FL: 17,49 Lei

Stoc epuizat

Descriere si prospect: Hedelix picaturi orale 40mg/ml, 20ml, Krewel Meuselbach

7524199

Hedelix este folosit ca adjuvant in tratamentul afectiunilor inflamatorii acute ale cailor respiratorii superioare si pentru ameliorarea simptomatologiei in bolile inflamatorii cronice ale cailor aeriene.

Proprietati:

  • apartine grupului de medicamente expectorante si antitusive;
  • este utilizat ca adjuvant in tratamentul afectiunilor inflamatorii acute ale cailor respiratorii superioare si pentru ameliorarea simptomatologiei in bolile inflamatorii cronice ale cailor aeriene;

Compozitie: Substanta activa este extract din frunza cu parti de tulpina de iedera - Hedera helix DAC (2,2- 2,9:1) 40 mg pentru un ml picaturi orale solutie. Un ml picaturi orale, solutie contine 31 picaturi. Celelalte componente sunt: propilenglicol, glicerol, ulei volatil de Anisi stellati fructus, ulei de eucalipt, mentol, ulei de menta solubil in apa.

Mod de administrare:

  • adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 10 ani: 31 picaturi de 3 ori pe zi (echivalent cu 120 mg extract pe zi);
  • copii cu varsta intre 4 si 10 ani: 21 picaturi de 4 ori pe zi (echivalent cu 108,38 mg extract pe zi);
  • copii cu varsta intre 2 si 4 ani: 16 picaturi de 3 ori pe zi (echivalentul cu 61,93 mg extract pe zi)

Hedelix trebuie administrat nediluat si poate fi administrat la copii si sugari cu putin ceai sau suc de fructe. Se poate administra indiferent de aportul de alimente, iar durata tratamentului depinde de tipul si gradul afectiunii. Se va administra cateva zile, iar daca simptomele persista sau se agraveaza dupa 5 zile, trebuie sa va adresati medicului.

Precautii:

Nu utilizati Hedelix daca sunteti alergic (hipersensibil) la Hedera helix sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului sau daca aveti deficienta a enzimei argininsuccinat-sintetaza (o boala metabolica a ciclului ureei).

In perioada sarcinii si alaptarii, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Datele existente pana in acest moment privind administrarea Hedelix in timpul sarcinii si alaptarii nu sunt concludente, de aceea nu se recomanda utilizarea.

Hedelix nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Forma de prezentare: Flacon din sticla de 20ml

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 08.04.2021