Gel Diclofenac Tis 10mg/g, 50g, Tis Farmaceutic

Medicamente fara reteta

In stoc

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

17537165

Gelul Diclofenac Tis 10mg/g contine substanta activa diclofenac, care face parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) de uz local.

Beneficii:

Este utilizat in tratamentul local simptomatic la adulti pentru reducerea durerii si inflamatiei:

- musculare sau osteoarticulare de origine reumatica;

- in cazul edemelor postoperatorii si posttraumatice (de exemplu entorse);

- musculare sau osteoarticulare de natura traumatica (traumatisme usoare ale tendoanelor, muschilor, ligamentelor etc.);

Compozitie: 1g Gel Diclofenac Tis contine diclofenac sodic 10mg.

Mod de utilizare:

- Adulti: Gelul Diclofenac Tis 10mg/g se administreaza de 3-4 ori pe zi la nivelul zonei afectate. Doza administrata la fiecare aplicare variaza in functie de suprafata zonei afectate fiind de aproximativ 2-4 g gel (corespunzator la aproximativ 5-10 cm gel).

- Pentru a realiza absorbtia gelului se efectueaza un masaj usor si prelungit la nivelul zonei dureroase si/sau inflamate.

- Cu exceptia unor cazuri strict recomandate, in cazul traumatismelor de tesuturi moi sau reumatismului abarticular, gelul nu trebuie utilizat mai mult de 14 zile, iar in cazul durerilor din artrite, nu trebuie utilizat pe o perioada mai mare de 28 zile.

- Daca dupa 5 zile de tratament nu observati ameliorarea manifestarilor sau acestea se agraveaza, trebuie sa va prezentati la medic care va reevalua tratamentul.

- Diclofenac Tis nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti cu varsta sub 14 ani, datorita lipsei datelor privind siguranta si eficacitatea administrarii la acest grup de varsta.

- La adolescenti cu varsta de 14 ani si peste, in cazul in care simptomele se agraveaza, pacientul/parintii adolescentului este/sunt sfatuiti sa consulte medicul.

- Nu aplicati Diclofenac Tis sub pansament ocluziv.

Avertizari:

Nu utilizati Diclofenac Tis:

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la diclofenac sodic, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre celelalte componente ale Diclofenac Tis;

- daca aveti leziuni cutanate, cum sunt: dermatoze umede, eczeme, leziuni infectate, arsuri, plagi;

- daca ati avut crize de astm bronsic, urticarie sau rinita alergica la acid acetilsalicilic sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene;

- daca sunteti in ultimele 4 luni de sarcina;

- la copii si adolescenti cu varsta sub14 ani;

Sarcina si alaptarea:

- Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. In primele 5 luni de sarcina puteti sa utilizati Diclofenac Tis numai la recomandarea medicului, daca este absolut necesar.

- Incepand din luna a 6-a, nu trebuie sa utilizati Diclofenac Tis.

- Deoarece este posibil ca diclofenacul sub forma de gel sa se absoarba in sange si sa ajunga in laptele matern, la femeile care alapteaza, trebuie luata decizia fie de a intrerupe alaptarea, fie de a intrerupe/de a se abtine de la tratamentul cu Diclofenac.

Mod de pastrare:

- A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.

- A se utiliza in cel mult 28 de zile de la prima deschidere a tubului.

- A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.

Forma de prezentare: Tub de 50g

Data ultimei actualizari 26.03.2021