Medicamente fara reteta

Gaviscon Mentol, 24 comprimate masticabile, Reckitt

19,99 Lei

Pret / CPR: 0,83 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Gaviscon Mentol, 24 comprimate masticabile, Reckitt

7524572

Ce este Gaviscon mentol si pentru ce se utilizeaza

Gaviscon Mentol comprimate masticabile formeaza un strat protector care pluteste deasupra continutului stomacului. Acest strat impiedica acidul gastric sa paraseasca stomacul si sa patrunda in esofag, alinand astfel senzatia de arsura in capul pieptului si senzatia de disconfort in gat si gura. Arsura in capul pieptului poate sa apara dupa mese (de exemplu, atunci cand se consuma alimente grase sau picante) sau in timpul sarcinii sau la pacienti cu simptome legate de inflamatia peretelui esofagului (de exemplu, inghitire dificila si/sau dureroasa, ulcerati la nivelul gurii, varsaturi).

Gaviscon Mentol comprimate masticabile se utilizeaza pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum sunt regurgitatia acida, senzatia de arsura in capul pieptului si indigestia (legate de reflux) care apar, de exemplu, dupa mese sau in timpul sarcinii si la pacientii cu simptome asociate esofagitei.

Cum sa luati Gaviscon mentol

Pentru administrare orala. Mestecati bine inainte de inghitire.

Adulti, inclusiv varstnici si adolescenti cu varsta de 12 ani si mai mari: la aparitia simptomelor, luati doua pana la patru comprimate dupa masa si la culcare (maxim de patru ori pe zi).

Copii si adolescenti cu varsta sub 12 ani: trebuie administrat numai la sfatul medicului.

Daca ati luat mai mult Gaviscon Mentol decat trebuie: daca utilizati prea mult din acest medicament, este posibil sa va simtiti balonat. Este putin probabil sa va faca rau, dar va rugam adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca ati uitat sa luati Gaviscon Mentol: daca ati uitat sa luati o doza, nu este necesar sa luati o doza dubla data viitoare, ci sa continuati sa luati doza obisnuita la momentul potrivit.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Gaviscon Mentol poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Daca apar aceste reactii adverse opriti administrarea acestui medicament si adresati-va imediat medicului dumneavoastra. Foarte rar (mai putin de 1 din 10000), exista sanse de aparitie a unei reactii alergice la componente. Simptomele acesteia pot include eruptie trecatoare pe piele, mancarime, dificultati in respiratie, ameteli sau umflare a fetei, buzelor, limbii sau gatului.

Forma de prezentare: cutie cu 24 comprimate masticabile

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 06.07.2022