Medicamente fara reteta

Fucidin unguent 2%, 15 g, Leo Pharma

In stoc
24,49 Lei

Pret / BUC: 24,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Fucidin unguent 2%, 15 g, Leo Pharma

17526365

Ce este Fucidin unguent si pentru ce se utilizeaza

Fucidin unguent face parte dintr-un grup de medicamente denumite antibiotice. Acidul fusidic sub forma de fusidat de sodiu, substanta activa din compozitia Fucidin, actioneaza prin omorarea bacteriilor care determina infectii la nivelul pielii. Fucidin crema este indicat in:
- tratamentul infectiilor unor taieturi de la nivelul pielii (plagi infectate),
- tratamentul infectiilor foliculilor pilosi –infectii localizate la radacina unui fir de par de la nivelul pielii-(foliculite),
- tratamentul infectiilor localizate la nivelul tesutului celular subcutanat si al pielii (furuncule).

Cum sa utilizati Fucidin unguent

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul sau asistenta medicala. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul sau cu asistenta medicala daca nu sunteti sigur.

Acest medicament este indicat numai pentru aplicarea pe pielea dumneavoastra sau a copilului dumneavoastra. Nu-l inghititi. Nu-l introduceti in interiorul corpului.

Fucidin se administreaza pe piele, la nivelul zonei afectate (dupa spalarea si uscarea acesteia), de 3 – 4 ori pe zi. Daca va acoperiti zona de piele infectata cu un pansament, este posibil sa nu fie nevoie sa folositi medicamentul asa frecvent. Scutecul copilului poate actiona ca un pansament.

Indepartati capacul. Inainte sa utilizati prima data medicamentul, verificati daca sigiliul (membrana) este intact. Dupa aceea, impingeti varful capacului prin sigiliu, in interiorul tubului. Intotdeauna, inainte de a folosi Fucidin unguent, spalati-va pe maini. Aplicati medicamentul pe zona de piele infectata si masati cu blandete. Daca zona infectata este la nivelul fetei, aveti grija sa evitati contactul cu ochii. Daca nu utilizati medicamentul pentru tratamentul infectiilor de la nivelul mainilor, spalati-va pe maini dupa administrare.

Daca utilizati mai mult Fucidin unguent decat trebuie: daca ati utilizat o doza mai mare decat cea recomandata, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra.

Daca uitati sa utilizati Fucidin unguent: daca ati uitat sa utilizati Fucidin unguent la ora obisnuita, aplicati-l cat mai repede posibil, dupa ce va amintiti. Dupa aceea, continuati administrarea, conform orarului obisnuit. Nu aplicati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Fucidin unguent: respectati recomandarile medicului dumneavoastra, cu privire la durata tratamentului. Nu intrerupeti administrarea medicamentului fara sa va adresati, in prealabil, medicului dumneavoastra.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului sau asistentei medicale.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Pot sa apara urmatoarele reactii adverse:

Trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra sau sa mergeti la cel mai apropiat spital daca aveti una sau mai multe dintre urmatoarele manifestari (este posibil sa aveti o reactie alergica grava, denumita edem angioneurotic): senzatie de lipsa de aer; umflarea fetei, buzelor, limbii sau a gatului; eruptie marcata la nivelul pielii. Aceasta reactie adversa grava a fost raportata rar (la 1 pana la 10 din 10000 de utilizatori).

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de utilizatori): dermatita, iritatia pielii la locul de aplicare, inrosirea pielii, eruptie cutanata tranzitorie, mancarimea pielii, senzatie de arsura la nivelul zonei de aplicare, durere la locul de aplicare

Rare (pot afecta pana la 1din 1000 de utilizatori): angioedem, vezicule, eruptie cutanata tranzitorie.

In cazul in care medicamentul se administreaza pe o zona de piele din jurul ochilor, poate sa apara, rar, conjunctivita.

Forma de prezentare: tub cu 15 g unguent

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 26.04.2022