Medicamente fara reteta

Fucidin crema 2%, 15 g, Leo Pharma

26,49 Lei

Pret / BUC: 26,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Fucidin crema 2%, 15 g, Leo Pharma

17526362

Ce este Fucidin crema si pentru ce se utilizeaza

Fucidin crema face parte dintr-un grup de medicamente denumite antibiotice. Acidul fusidic, substanta activa din compozitia Fucidin, actioneaza prin omorarea bacteriilor care determina infectii la nivelul pielii. Fucidin crema este indicat in:
- tratamentul infectiilor unor taieturi de la nivelul pielii (plagi infectate),
- tratamentul infectiilor foliculilor pilosi –infectii localizate la radacina unui fir de par de la nivelul pielii- (foliculite),
- tratamentul infectiilor localizate la nivelul tesutului celular subcutanat si al pielii (furuncule).

Cum sa utilizati Fucidin crema

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul sau asistenta medicala. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul sau cu asistenta medicala daca nu sunteti sigur.

Acest medicament este indicat numai pentru aplicarea pe pielea dumneavoastra sau a copilului dumneavoastra. Nu-l inghititi. Nu-l introduceti in interiorul corpului.

Indepartati capacul. Inainte sa utilizati prima data medicamentul, verificati daca sigiliul (membrana) este intact. Dupa aceea, impingeti varful capacului prin sigiliu, in interiorul tubului.

Intotdeauna, inainte de a folosi Fucidin crema, spalati-va pe maini. Aplicati medicamentul pe zona de piele infectata si masati cu blandete. Daca zona infectata este la nivelul fetei, aveti grija sa evitati contactul cu ochii.

Daca nu utilizati medicamentul pentru tratamentul infectiilor de la nivelul mainilor, spalati-va pe maini dupa administrare.

Daca din greseala medicamentul a ajuns la nivelul ochilor, spalati-va imediat cu apa rece, pentru a il indeparta. Dupa aceea, daca este posibil, spalati-va cu solutie speciala pentru ochi. Este posibil sa aveti senzatie de intepatura la nivelul ochilor. Daca prezentati tulburari de vedere sau daca va dor ochii, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Medicul dumneavoastra va va recomanda doza de Fucidin crema. De obicei, trebuie sa aplicati crema de trei-patru ori pe zi.

Daca vi s-a spus sa va acoperiti zona de piele infectata cu un pansament, este posibil sa nu fie nevoie sa folositi medicamentul asa frecvent. Urmati intotdeauna recomandarile medicului dumneavoastra.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Fucidin crema: daca ati utilizat o doza mai mare decat cea recomandata, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra.

Daca uitati sa utilizati Fucidin crema: daca ati uitat sa utilizati Fucidin crema la ora obisnuita, aplicati-l cat mai repede posibil, dupa ce va amintiti. Dupa aceea, continuati administrarea, conform orarului obisnuit. Nu aplicati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Fucidin crema: respectati recomandarile medicului dumneavoastra, cu privire la durata tratamentului. Nu intrerupeti administrarea medicamentului fara sa va adresati, in prealabil, medicului dumneavoastra.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Alte reactii adverse raportate:
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 utilizatori): dermatita, iritatia pielii la locul de aplicare, inrosirea pielii, eruptie cutanate tranzitorie, mancarimea pielii, senzatie de arsura la nivelul zonei de aplicare, durere la locul de aplicare.

Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 utilizatori): urticarie, flictene, angioedem.

In cazul in care medicamentul se administreaza pe o zona de piele din jurul ochilor, poate sa apara, rar, conjunctivita.

Forma de prezentare: tub cu 15 g crema

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 16.07.2020