Medicamente fara reteta

Flonidan 10 mg, 10 comprimate, Sandoz

Brand: SANDOZ

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

15,99 Lei

Pret / CPR: 1,60 Lei

Stoc epuizat

Descriere si prospect: Flonidan 10 mg, 10 comprimate, Sandoz

1077738

Ce este Flonidan 10 mg si pentru ce se utilizeaza

Flonidan 10 mg contine ca substanta activa loratadina, care apartine unei clase de medicamente cunoscute sub numele de antihistaminice. Diferite substante (mediatori) sunt eliberate in cursul reactiilor alergice, ducand la dezvoltarea simptomelor bolii alergice. Histamina este unul dintre cei mai importanti mediatori in reactiile alergice. Flonidan 10 mg inhiba actiunea histaminei, demonstrand in acest mod o puternica activitate antialergica. Flonidan 10 mg amelioreaza urmatoarele simptome determinate de histamina: mancarimi, roseata, transpiratii si secretii nazale. Actiunea medicamentului se instaleaza in 30 minute de la ingestie si are o durata de aproximativ 24 ore. Flonidan 10 mg este recomandat in prevenirea si tratamentul:
- rinitelor alergice sezoniere (stranutul, secretia nazala abundenta sau mancarime nazala, usturimile sau mancarime oculara);
- urticariei cronice (mancarimi) si a altor alergii ale pielii.

Cum sa luati Flonidan 10 mg

Luati intotdeauna Flonidan 10 mg asa cum se recomanda in continuare. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti si copii cu varsta de 12 ani si peste: luati un comprimat Flonidan 10 mg o data pe zi, cu un pahar cu apa, cu sau fara alimente.

Pacienti cu afectiuni hepatice severe: pentru adulti si copii cu varsta cuprinsa intre 6 – 12 ani si greutate mai mare de 30 kg: un comprimat o data la doua zile, cu un pahar cu apa, cu sau fara alimente.
Pacientii varstnici sau la cei cu afectarea functiei renale nu necesita reducerea dozei.

Utilizarea la copii:

  • Copii cu varsta cuprinsa intre 6 – 12 ani si greutate peste 30 kg: luati un comprimat Flonidan 10 mg, o data pe zi, cu un pahar cu apa, cu sau fara alimente.
  • Copii cu varsta cuprinsa intre 6 – 12 ani si greutate sub 30 kg: Flonidan 10 mg comprimate nu este recomandat copiilor cu greutatea sub 30 kg.
  • La copii cu varsta intre 2 – 6 ani se recomanda alte forme farmaceutice adecvate varstei (de exemplu, sirop).
  • Flonidan 10 mg nu este recomandat copiilor sub 2 ani.

Daca luati mai mult Flonidan 10 mg decat trebuie
Daca ati luat mai mult Flonidan decat v-a prescris medicul dumneavoastra, anuntati imediat medicul dumneavoastra sau mergeti la departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital. Daca ati luat mai mult Flonidan decat trebuie, puteti avea urmatoarele simptome: somnolenta, batai frecvente ale inimii si dureri de cap.

Daca uitati sa luati Flonidan 10 mg
Daca ati uitat sa luati medicamentul la timp, puteti sa o faceti cat mai curand posibil si apoi sa reveniti la schema de administrare obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa luati Flonidan 10 mg
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Cel mai frecvent pot aparea: reactii alergice, ameteli, ritm rapid al inimii, palpitatii, greata, uscaciunea gurii, inflamatia stomacului, tulburari ale functiei hepatice, eruptie tranzitorie la nivelul pielii, caderea parului, oboseala.

Forma de prezentare: cutie cu 10 comprimate

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Categorii de produse