Medicamente fara reteta

Flonase spray nazal, 60 pulverizari, Gsk

Brand: FLONASE
38,99 Lei

Pret / BUC: 38,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Flonase spray nazal, 60 pulverizari, Gsk

7524521

Ce este Flonase si pentru ce se utilizeaza

Substanta activa este propionat de fluticazona, un corticosteroid care, in conditiile utilizarii zilnice, actioneaza impotriva inflamatiei. Acest spray ajuta la mentinerea controlului asupra reactiilor organismului dumneavoastra la factorii alergeni (care declanseaza alergii) prezenti in mediul inconjurator.

Flonase se utilizeaza la adulti cu varsta de 18 ani si peste, pentru tratamentul simptomelor alergice ale febrei fanului si ale altor alergii provocate de factori alergeni prezenti in aer cum ar fi alergiile la animale de casa, acarieni si spori de mucegai. Acesta amelioreaza simptome inclusiv stranut, mancarimi la nivelul ochilor si hiperlacrimatie (ochi umezi) si simptome precum secretii nazale (nas care curge) si mancarimi ale nasului sau nas infundat, timp de pana la 24 de ore.
Este posibil ca pentru aparitia nivelului maxim de protectie sa fie necesara utilizarea timp de 3 sau 4 zile. Prin urmare, este important sa se continue utilizarea regulata pentru a obtine un beneficiu terapeutic complet. Daca dupa 7 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Cum sa utilizati Flonase

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza pentru adulti cu varsta de 18 ani si peste: doza recomandata este de doua pulverizari in fiecare nara o data pe zi (200 micrograme propionat de fluticazona), de preferat dimineata.

Dupa ameliorarea simptomelor dumneavoastra, veti putea scadea doza la o pulverizare in fiecare nara o data pe zi.

Daca simptomele sunt extrem de grave, este posibil sa fie necesara cresterea dozei la doua pulverizari in fiecare nara de doua ori pe zi pana la ameliorarea acestora, insa numai pentru o durata scurta de timp.

Nu administrati mai mult de 8 pulverizari (4 in fiecare nara) in fiecare zi. Folositi cea mai mica doza posibila pentru controlul simptomelor dumneavoastra. Daca dupa 7 zile simptomele dumneavoastra nu se amelioreaza sau daca nu sunt bine controlate, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Nu utilizati o doza mai mare decat doza recomandata.

Utilizarea la copii si adolescenti: a nu se utiliza de catre copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.

Administrarea se face numai in nas. Nu inghititi. Nu pulverizati in ochi.

Inainte de a incepe un nou flacon: Flonase are un capac care are rolul de a proteja si de a mentine curat aplicatorul nazal. Scoateti acest capac inainte de utilizarea spray-ului. Inainte de a incepe o noua sticla de Flonase sau daca nu ati utilizat spray-ul de mai multe zile, pulverizati de cateva ori pana la observarea unei formatiuni de vapori, pentru a va asigura ca veti utiliza o doza corecta. Tineti degetul mare sub partea inferioara a flaconului si aratatorul si degetul mijlociu pe fiecare latura a aplicatorului nazal. Fara a misca degetul mare, apasati de cateva ori cu celelalte doua degete pana la obtinerea unei formatiuni de vapori. In acest timp, nu indreptati aplicatorul nazal spre dumneavoastra sau spre o alta persoana. Daca spray-ul tot nu functioneaza, curatati-l. Nu incercati sa desfundati sau sa largiti orificiul de dimensiuni mici al aplicatorului spray-ului folosind un ac sau alte obiecte ascutite deoarece aceasta poate duce la distrugerea mecanismului sprayului.

Utilizarea Flonase: suflati nasul cu blandete; agitati bine flaconul si scoateti capacul de protectie; daca este un flacon de Flonase care nu a mai fost utilizat pana atunci sau daca nu ati utilizat sprayul timp de mai multe zile, va fi nevoie sa pregatiti mecanismul; apasati de cateva ori pe pompa pana vedeti aparand o formatiune de vapori; introduceti aplicatorul nazal intr-o nara si acoperiti cealalta nara cu degetul, aplecati putin capul spre inainte si tineti flaconul in pozitie verticala, incercati sa nu orientati aplicatorul nazal spre regiunea centrala a nasului; incepeti sa inspirati incet pe nas. Pe masura ce inspirati, apasati ferm pe partile laterale ale aplicatorului nazal pentru a elibera o pulverizare in nara; expirati pe gura, repetati pasul 4 pentru a elibera o a doua pulverizare in aceeasi nara; scoateti aplicatorul nazal din nara respectiva si expirati pe gura; repetati pasii de la 4 la 6 pentru administrarea dozei in cealalta nara; dupa utilizarea spray-ului, stergeti aplicatorul nazal cu un servetel curat sau cu o batista curata si puneti capacul la loc.

Pentru curatarea spray-ului: scoateti capacul si demontati aplicatorul nazal; inmuiati aplicatorul nazal si capacul in apa calda timp de cateva minute si apoi clatiti-le sub jetul de la robinet; scuturati-le pentru a indeparta excesul de apa si lasati-le sa se usuce intr-un loc unde temperatura este calduta – nu prea fierbinte; puneti la loc aplicatorul nazal; daca este cazul, apasati de cateva ori pe pompa pana se observa o formatiune de vapori; puneti la loc capacul; nu incercati sa desfundati sau sa largiti orificiul de dimensiuni mici al aplicatorului sprayului folosind un ac sau alte obiecte ascutite deoarece aceasta poate duce la distrugerea mecanismului sprayului.

Este posibil ca pentru aparitia nivelului maxim de protectie oferit de Flonase sa fie necesara utilizarea timp de 3 sau 4 zile. Pentru a preveni aparitia simptomelor, incepeti sa utilizati Flonase inainte de expunerea la factorii care declanseaza in mod obisnuit aparitia simptomelor in cazul dumneavoastra. Nu trebuie sa utilizati Flonase pentru un interval care sa depaseasca perioada de expunere la factorii care declanseaza in mod obisnuit aparitia simptomelor alergice in cazul dumneavoastra (de exemplu, polen).

Daca utilizati mai mult Flonase decat trebuie: spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati mai mult medicament decat doza recomandata.

Daca uitati sa utilizati Flonase: daca uitati sa utilizati o doza, pur si simplu administrati doza urmatoare atunci cand trebuie. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

In cazul utilizarii unor sprayuri nazale cu corticosteroizi in doze mari pentru perioade lungi de timp, ar putea aparea reactii adverse din cauza absorbtiei medicamentului de catre organism. Unele reactii adverse pot fi grave. In cazul aparitiei oricareia dintre aceste simptome, opriti utilizarea medicamentului si solicitati imediat asistenta medicala.

Reactii adverse foarte rare, dar grave, pentru care trebuie sa primiti imediat asistenta medicala:
- Semne ale unei reactii alergice, cum ar fi eruptie trecatoare pe piele, umflarea gurii sau a fetei sau respiratie dificila.
- Daca observati noi modificari ale vederii care apar dupa ce incepeti utilizarea acestui medicament. S-au raportat cazuri rare de probleme ale ochilor cum ar fi cataracta sau glaucom la persoanele care au utilizat doze mari de corticosteroizi pe durata mai multor ani.
- Este posibil sa apara mici orificii (perforatii) ale peretelui din interiorul nasului care separa narile.
- Probleme la nivelul ochilor cum este durerea.

Reactii adverse cu frecventa necunoscuta (nu este cunoscuta cat de des apar aceste reactii adverse, dar daca apar, opriti utilizarea acestui medicament si solicitati imediat asistenta medicala): incetosarea vederii.

Reactii adverse foarte frecvente (acestea ar putea afecta mai mult de 1 persoana din 10): sangerari nazale ocazionale.

Reactii adverse frecvente (acestea ar putea afecta pana la 1 persoana din 10): stranut dupa utilizarea sprayului, dar care inceteaza in scurt timp; perceperea de gusturi sau mirosuri neplacute; uscaciune sau iritatie a nasului sau gatului; durere de cap.

Reactii adverse foarte rare (acestea pot afecta pana la 1 persoana din 10000): probleme la nivelul nasului cum sunt durere si/sau sangerari persistente din nas.

In cazul aparitiei oricareia dintre aceste simptome, opriti utilizarea medicamentului si adresati-va medicului dumneavoastra.

Forma de prezentare: spray cu 60 doze (pulverizari).

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 08.11.2022

Categorii de produse