Fitotensin forte, 63 capsule, Fares

Suplimente alimentare

Brand: FARES
In stoc
29,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

7525980

 

- vascul susține funcția cardiacă; contribuie la sănătatea vasculară, susține microcirculația și permeabilitatea capilară;
- păducelul susține sănătatea inimii și a sistemului vascular, reglează ritmul cardiac și funcționarea sistemului neurovegetativ;
- talpa gâtstei susține buna funcționare a sistemului cardiovascular, precum și funcționarea normală a sistemului nervos, diminuarea hiperexcitabilității fizice și senzoriale;
- usturoiul contribuie la sănătatea vasculară, la menținerea sănătății inimii.

Ingrediente:
–  vâsc (Visci folium cum stipites) 72 mg;
–  frunze și flori de păducel (Crâțaegi folium cum flore) 72 mg;
–  tarhon (Dracunculi herba) 72 mg;
–  extract uscat de păducel (Crâtaegi folium cum flore) standardizat în min. 0,3% vitexina și proantocianidine oligomerice 54 mg;
–  talpa gâtstii (Leonuri herba) 54 mg;
–  usturoi (Allii sativi bulbus) 28 mg;
–  ulei esențial de serlai (Salviae sclareae aetheroleum) 4 mg;
–  ulei esențial de bergamot (Citri bergami aetheroleum) 4 mg.

Vascul a jucat un rol major în mitologia popoarelor germanice. Este cunoscută povestea lui Pliniu, conform căreia pentru druizi era unul dintre cele mai sacre lucruri. Ei considerau că vătșcul trebuie cules cu respect și tăiat cu un cuțit de aur. Utilizarea sa medicinală merge în urmă, în perioada precreștină a lui Hippocrate. A fost lăudat de mulți alți medici din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea ca un bun remediu. Vascul susține funcția cardiacă și contribuie la sănătatea vasculară.

Păducelul a fost găsit într-o notă din secolul al XVII-lea, privind flora medicinală, citată de către H. Leclerc (biochimist francez, începutul sec. XX), în care se menționau efectele sale benefice asupra aparatului circulator. În a doua jumătate a secolului XIX, păducelul a fost folosit de către un medic irlandez cu mult succes în numeroase probleme ale inimii. Studiile recente confirmă în bună parte potențialul pozitiv al păducelului în aceste cazuri.

Tarhonul este o plantă comună în grădinile noastre, cultivat de aproximativ 600 de ani și cu o lungă istorie de utilizare culinară. A fost descris în texte de referință de plante medicinale din secolele XVII – XIX în care autorii au prezentat planta din punct de vedere anatomic dar și utilizările sale medicinale tradiționale. De pe atunci se folosea sub formă de infuzia, dar se cunoștea în mare și compoziția uleiului său esențial.

Talpa gâtștei figura deja în prima carte despre plantele medicinale apărută în Germania – „Hortus Sanitatis” (Mainz 1485) – cu recomandări pentru inimă, recomandările preluate ulterior și de către Lonicerus și Matthiolus (secolul XVI), aceștia din urmă descriind-o ca pe un întăritor al inimii.

Usturoiul a fost descris în detaliu, ca plantă medicinală, de către Dioscorides. Prezintă o lungă și bogată istorie de utilizare culinară și medicinală. Pliniu povestește de importanța pe care i-o acordau egiptenii antici, îl pomenește Homer, romanii hrăneau muncitorii pentru a-i întări și soldații pentru a le trezi curajul. Este prezent în cărțile medicale europene începătnd din secolul XVI și patna în zilele noastre. Usturoiul contribuie la sănătatea vasculară, la menținerea sănătății inimii și a nivelelor normale de colesterol.

Originea serlaiului se găsește probabil în insula Creta, de unde s-a extins în toată zona mediteraneană. Este cunoscută de peste 2000  de ani, câtnd celții o utilizau pentru prepararea unui ceai utilizat în scopuri rituale. Datorită mirosului său unic, uleiul esențial de Sclarea are numeroase utilizări în domeniul parfumeriei, dar și al cosmeticii și al băuturilor. Este indicat în stări generate de solicitarea nervoasă.

Bergamota conține un ulei deosebit de apreciat în parfumerie, dar și din punct de vedere farmacognostic. Prezentat ca stimulent ușor în King’s American Dispensatory (1898) și devenind oficial în Farmacopeea Statelor Unite din 1980, astăzi uleiul esențial de bergamota a fost demonstrat științific ca fiind eficient și sigur pentru crearea unei stări pozitive.

Mod de administrare:
Cate 1 capsula de 3 ori pe zi, între mese*. Dacă este nevoie de un efect mai puternic, se pot utiliza patna la 6 capsule pe zi, la recomandarea specialistului.
Se recomandă controlul periodic al valorilor tensiunii arteriale!

Prezentare: cutie cu 63 capsule

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.