Suplimente alimentare

Fier lichid 10 mg/5 ml, 118.5 ml, Secom

Brand: SECOM
Campanie nationala talon razuibil Dr. Max
CADOU SECOM VITAMINA C COPII 118.5ML Achizitioneaza minim doua produse din portofoliul Childlife si primesti cadou SECOM VITAMINA C COPII 118.5ML.
78,49 Lei

Pret / FL: 78,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Fier lichid 10 mg/5 ml, 118.5 ml, Secom

7506317

Ajuta la mentinerea nivelului normal de fier din sange si tesuturi.

Proprietati:

- Contine fier bisglicinat care este o forma de fier chelatat (doua molecule ale aminoacidului glicina sunt legate covalent la o molecula de fier) si asigura: toleranta digestiva: nu produce constipatie, greata, gust metalic, manifestari care pot aparea in cazul administrarii suplimentelor cu fier anorganic (in stomac fierul bisglicinat nu disociaza in fier si glicina), biodisponibilitate crescuta.

- Fierul bisglicinat este absorbit usor datorita afinitatii crescute a celulelor intestinului subtire pentru aminoacizi (glicina)- molecula de fier bisglicinat fiind neutra electric nu adera la peretele intestinal si nu formeaza cu alte substante (de ex.: fitati, oxalati, polifenoli, unele medicamente etc.) compusi insolubili care nu pot fi utilizati de organism si sunt eliminati prin fecale sau care reduc absorbtia atat a fierului cat si a celorlalte substante- capacitate crescuta de transfer a fierului in sange datorita masei moleculare mici (aproximativ 204 daltoni)- siguranta in administrare:- nu produce toxicitate: dupa absorbtia in mucoasa intestinala fierul bisglicinat este descompus in fier si glicina si utilizat in functie de nevoile organismului, nu blocheaza absorbtia altor elemente nutritive (de ex.: vitamina E, vitamina C, calciu): fierul bisglicinat se absoarbe la nivelul receptorilor pentru proteine din intestinul subtire, lasand liberi receptorii pentru celelalte grupe de nutrienti- nu modifica proprietatile alimentelor in care este adaugat- gust natural de fructe, indragit de copii. Efecte si beneficii: Fierul este un element esential pentru sanatatea organismului.

- Are un rol important in oxigenarea tesuturilor, dezvoltarea sistemului imunitar, integritatea tesutului conjunctiv, sanatatea cardiovasculara si dezvoltarea cognitiva. Fierul este o componenta importanta a hemoglobinei, mioglobinei si feritinei.

- Aceste proteine sunt implicate in transportul, depozitarea si eliberarea de oxigen in tesuturi. Deficitul de fier din organism se intalneste frecvent la sugarii de peste sase luni si la copiii mici.

- Formarea normala a globulelor rosii si a hemoglobinei, transportul normal al oxigenului in corp, functia cognitiva normala, reducerea oboselii si a extenuarii, metabolismul energetic normal- functionarea normala a sistemului imunitar- procesul de diviziune celulara.

Ingrediente: 1 lingurita (5ml)): Fier 10 mg.

Mod de utilizare: 

Copii sub 1 an: cate ½ - 1 lingurita/zi

Copii 1-4 ani: cate ½ -1 lingurita/zi

Copii peste 4 ani: cate 1 lingurita/zi sau conform recomandarii consultantului de specialitate.

A se utiliza simplu sau amestecat cu bautura sau mancarea preferata a copilului. A se agita bine inainte de utilizare.

Supradoza accidentala cu produse ce contin fier este letala pentru copiii sub 6 ani! in caz de supradozare anuntati imediat medicul.

Forma de prezentare: 118.50 ml.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 12.12.2022