Fenilbutazona crema, 50 g, Fiterman

Medicamente fara reteta

In stoc

11,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

2146208

Ce este Fenilbutazona Fiterman si pentru ce se utilizeaza

Acest medicament face parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic. Fenilbutazona Fiterman se foloseste la adulti si adolescenti cu varsta peste 14 ani, pentru ameliorarea durerilor provocate de guta si alte afectiuni reumatismale (artrita reumatoida, sinovita, osteoartrita, spondilita anchilozanta, artroza). De asemenea, calmeaza durerile articulare si musculare post-traumatice. Daca dupa 8 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Cum sa utilizati Fenilbutazona Fiterman

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti si adolescenti cu varsta peste 14 ani
Fenilbutazona Fiterman este destinata exclusiv uzului extern. Spalati mainile dupa fiecare aplicare de fenilbutazona. Nu folositi bandaje sau pansamente ocluzive. Folositi Fenilbutazona Fiterman de 2-3 ori pe zi, aplicata in strat subtire, doar pe suprafetele cutanate corespunzatoare muschilor sau articulatiilor inflamate. Masati usor. Nu folositi Fenilbutazona Fiterman mai des si pentru o perioada mai lunga de timp decat cea recomandata de medic. Continuarea tratamentului peste 4 saptamani se va face numai dupa ce starea pacientului a fost reevaluata.

Uilizarea la copii si adolescenti cu varsta sub 14 ani
Acest medicament nu este recomandat copiilor si adolescentilor cu varsta sub 14 ani.

Daca utilizati mai mult Fenilbutazona Fiterman decat trebuie
Utilizarea in exces de Fenilbutazona Fiterman poate determina efecte neplacute. Problemele pot sa devina grave daca nu se intervine la timp. In aceste situatii, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau departamentului de primire urgente.

Daca uitati sa utilizati Fenilbutazona Fiterman
Aplicati urmatoarea doza imediat ce va amintiti. Totusi, daca este timpul pentru urmatoarea doza, aplicati-o doar pe aceasta. Este important sa nu aplicati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Fenilbutazona Fiterman
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Nu s-a gasit o clasificare a reactiilor adverse la fenilbutazona in functie de frecventa. Totusi, administrarea locala a fenilbutazonei este in general bine tolerata.
Pot aparea intepaturi si arsuri la locul de aplicare a cremei, aparitia de eruptii pe piele, inrosire, mancarime. Rar poate aparea o necroza a pielii cunoscuta sub denumirea de sindrom Lyell.
Tinandu-se cont de posibila difuziune sistemica a fenilbutazonei, mai pot aparea : retentia de apa si de electroliti manifestata prin edeme, dureri de stomac, tulburari hematologice, tulburari ale functiei hepatice, ameteli, vedere incetosata.
Reactiile adverse ale Fenilbutazona Fiterman sunt mai frecvente in cazul varstnicilor la care riscul devine mai mare cu inaintarea in varsta.

Forma de prezentare: tub cu 50 g crema