Medicamente fara reteta

Faringo Intensiv 8,75 mg,16 pastile, Terapia

Brand: TERAPIA
CADOU Ornament de Craciun 2023
10,49 Lei

Pret / CPR: 0,66 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Faringo Intensiv 8,75 mg,16 pastile, Terapia

7523168

Ce este Faringo Intensiv si pentru ce se utilizeaza

Faringo Intensiv contine flurbiprofen. Flurbiprofenul apartine unui grup de medicamente cunoscute sub denumirea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Aceste medicamente actioneaza prin modificarea modului in care organismul raspunde la durere, inflamatie si febra. Faringo Intensiv este utilizat pentru ameliorarea de scurta durata a simptomelor de la nivelul gatului cum sunt durere in gat, iritatie, inflamatie si dificultate la inghitire, la adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani. Daca dupa 3 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Cum sa luati Faringo Intensiv

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza recomandata este:
Adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani: 1 pastila la interval de 3-6 ore, dupa cum este necesar. Nu luati mai mult de 5 pastile in interval de 24 ore.
- Luati 1 pastila si lasati-o sa se dizolve usor in interiorul gurii.
- Deplasati intotdeauna pastila in cavitatea bucala, in timp ce se dizolva.

Administrarea la copii: nu administrati aceste pastile la copii cu varsta sub 12 ani.

Aceste pastile sunt pentru tratament pe termen scurt. Trebuie sa luati numarul minim de pastile, pe perioada minima necesara pentru ameliorarea simptomelor. Daca apare iritatie la nivelul cavitatii bucale, tratamentul cu flurbiprofen trebuie intrerupt.

Nu luati Faringo Intensiv mai mult de 3 zile, cu exceptia cazului in care medicul va spune sa faceti acest lucru. Daca nu va simtiti mai bine, va simtiti mai rau sau va apar simptome noi, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.

Daca luati mai mult Faringo Intensiv decat trebuie: discutati cu medicul sau cu farmacistul sau mergeti imediat la cel mai apropiat spital. Simptomele de supradozaj pot include: greata sau varsaturi, durere de stomac sau, mai rar, diaree. De asemenea, sunt posibile tiuituri in urechi, durere de cap sau sangerare gastro-intestinala.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Opriti administrarea acestui medicament si adresati-va imediat unui medic daca prezentati:
- semne de reactii alergice cum sunt astm bronsic, respiratie suieratoare neasteptata sau dificultate la respiratie, mancarime, secretii nazale, eruptii trecatoare pe piele etc.
- umflare la nivelul fetei, limbii sau gatului, care provoaca dificultate la respiratie, batai rapide ale inimii si tensiune arteriala mica, care poate duce la soc (acestea pot aparea chiar si la prima administrare a medicamentului).
- reactii severe la nivelul pielii, cum sunt descuamare, formare de basici sau cojire a pielii.

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse sau orice alte reactii care nu sunt descrise:

Alte reactii adverse care pot sa apara:

Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane): ameteli, durere de cap; iritatie la nivelul gatului; ulceratie sau durere la nivelul gurii; durere de gat; disconfort sau senzatie neobisnuita la nivelul gurii (cum sunt senzatiile de caldura, arsura, furnicaturi, intepaturi etc); greata si diaree; senzatie de furnicaturi si mancarime la nivelul pielii.

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane): moleseala; stare de somnolenta sau dificultate de a adormi; agravare a astmului bronsic, respiratie suieratoare, respiratie dificila; formare de basici la nivelul gurii sau gatului, senzatie de amorteala la nivelul gatului; senzatie de gura uscata; senzatie de arsura la nivelul gatului, modificare a senzatiei gustative, balonare la nivelul stomacului, durere abdominala, gaze, constipatie, indigestie, varsaturi; scadere a senzatiilor la nivelul gatului; febra, durere; eruptii trecatoare la nivelul pielii, mancarime a pielii.

Reactii adverse rare (pot afecta cel mult 1 din 1000 persoane): reactii anafilactice.

Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): anemie, trombocitopenie (numar scazut de plachete in sange, ceea ce poate duce la aparitia de vanatai si sangerare), umflare (edem), tensiune arteriala mare, insuficienta cardiaca sau infarct miocardic; forme severe de reactii la nivelul pielii, cum sunt reactii buloase, inclusiv sindrom Stevens- Johnson, sindrom Lyell si necroliza epidermica toxica; hepatita (inflamatie a ficatului).

Forma de prezentare: cutie cu 16 comprimate de supt

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 01.11.2022