Medicamente fara reteta

Exoderil 10mg/g crema, 10g, Sandoz

Brand: SANDOZ
33,49 Lei

Pret / TUB: 33,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Exoderil 10mg/g crema, 10g, Sandoz

2154401

Exoderil 10 mg/g crema (clorhidrat de naftifina) este un medicament folosit impotriva fungilor, cu utilizare la nivelul pielii.

Este recomandat in tratamentul urmatoarelor infectii:
- infectii micotice ale pielii sau ale pliurilor pielii (tinea corporis, tinea inghinalis);
- infectii micotice ale piciorului, in special la nivel interdigital, la nivelul talpii si la nivelul unghiilor (oncomicoze);
- infectii micotice ale mainii, localizate la nivel interdigital si la nivelul unghiilor (onicomicoze);
- infectii ale pielii cu Candida;
- Pitiriasis versicolor;
- dermatomicoze inflamatorii (cu sau fara mancarime).

Exoderil are, suplimentar fata de efectul antimicotic si o activitate antibacteriana asupra diferitelor microorganisme gram-pozitiv si gram-negativ, care pot sa apara frecvent asociate infectiilor fungice. Suplimentar, in cursul utilizarii clinice apare efect antiinflamator; acest efect conduce la ameliorarea rapida a semnelor inflamatorii, in particular a mancarimii.

Cum sa utilizati Exoderil
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Exoderil se utilizeaza o data pe zi, in strat subtire, pe zona de piele afectata (in prealabil curatata si uscata) si se maseaza usor.

Chiar daca simptomatologia infectiei de la nivelul pielii (mancarime, arsuri) a disparut rapid, este important sa continuati tratamentul inca doua saptamani dupa disparitia simptomelor infectiei, pentru a se asigura o vindecare permanenta a infectiilor fungice. Inainte sau in timpul tratamentului infectiilor unghiilor, unghia afectata trebuie taiata cat de scurt posibil si suprafata ei protejata. Infectiile fungice ale unghiilor trebuie tratate mai multe luni, pana cand o alta unghie a crescut.

In vederea vindecarii infectiei fungice (micoza) cat mai curand posibil va rugam sa luati in considerare urmatoarele aspecte:
1. Microbii pot adera la materialul textil realizand un contact cu aria cutanata infectata. De aceea, este necesara schimbarea zilnica a hainelor.
2. O piele normala si in mod particular uscata, asigura o protectie buna in cazul infectiilor fungice. Se recomanda sa evitati acoperirea zonei de piele infectate cu imbracaminte stramta sau obiecte de imbracaminte care permit o ventilatie limitata sau care nu permit ventilatia (de exemplu ciorapi din fibre textile artificiale purtati in pantofi stramti). De asemenea, dupa spalare, trebuie sa uscati bine zona infectata. Orice prosop sau imbracaminte trebuie schimbate zilnic.
3. In cazul piciorului de atlet nu trebuie sa mergeti descaltati acasa, in baie sau, de exemplu in hotel.
Aceasta reprezinta calea prin care puteti preveni sa fiti reinfectati si sa preveniti raspandirea ulterioara a microbilor patogeni.
4. Sauna sau baile cu aburi trebuie frecventate numai dupa ce infectia fungica a fost vindecata definitiv.

Cum se pastreaza Exoderil

Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor. A se pastra la temperaturi sub 30ºC, in ambalajul original. Nu utilizati Exoderil crema dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai utilizati. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.A se pastra la temperaturi sub 30ºC, in ambalajul original.

Forma de prezentare: 15g

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.