Medicamente fara reteta

Espumisan L picaturi, 30 ml, Berlin-Chemie

15,49 Lei

Pret / FL: 15,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Espumisan L picaturi, 30 ml, Berlin-Chemie

2130775

Ce este Espumisan L si pentru ce se utilizeaza

Espumisan L contine substanta activa simeticona care apartine unei clase de medicamente numita "medicamente gastro-intestinale". Substanta activa, simeticona, dezintegreaza bulele de gaz acumulate in stomac si intestine. Gazele eliberate in cursul acestui proces pot fi apoi eliminate in mod natural. Espumisan L se poate de asemenea, administra dupa interventii chirurgicale.

Utilizare:

- pentru tratarea tulburarilor provocate de gaze la nivelul stomacului sau al intestinelor, de exemplu, acumularea de gaze (meteorism, senzatia de plenitudine) si colici la copii (colici la trei luni).
- pentru pregatirea stomacului si intestinelor pentru examinari cu scop diagnostic abdominal, de exemplu radiografia, ecografia si endoscopia.
- ca agent de dispersare a spumei dupa intoxicatia cu detergenti (agenti tensioactivi).

Cum sa luati Espumisan L

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Agitati flaconul inainte de utilizare. Utilizarea picuratorului pentru dozare: Tineti flaconul rasturnat. 25 picaturi (1 mililitru de emulsie orala) contin 40 mg simeticona.

Doza recomandata este:

Pentru tratamentul simptomelor tulburarilor provocate de gaze la nivelul stomacului sau al intestinelor, de exemplu, acumularea de gaze (meteorism) si o senzatie de plenitudine:

- Sugari: 25 picaturi (echivalentul a 1 ml) in fiecare biberon sau inainte sau dupa fiecare alaptare
- Copii intre 1 – 6 ani: 25 picaturi (echivalentul a 1 ml) de 3 – 5 ori pe zi
- Copii intre 6 – 14 ani: 25 – 50 picaturi (echivalentul a 1 – 2 ml) de 3 – 5 ori pe zi
- Adolescenti peste 14 ani si adulti: 50 picaturi (echivalentul a 2 ml) de 3 – 5 ori pe zi

Espumisan L se ia in timpul sau dupa mese si, de asemenea, inainte de culcare, daca este necesar. Espumisan L se ia pe toata perioada in care exista simptome. Daca este necesar, Espumisan L poate, de asemenea, sa fie luat pe o perioada lunga de timp.

Pentru pregatirea examinarilor cu scop diagnosticale stomacului si intestinelor, de exemplu radiografia, ecografia si endoscopia:

Radiografie, ecografie - in ziua precedenta examinarii In dimineata examinarii: 2 ml de 3 ori pe zi (echivalentul a 50 picaturi de fiecare data) 2 ml (echivalentul a 50 picaturi)

Adjuvant la suspensii de mediu de contrast ( utilizat pentru examinarile diagnostice ale stomacului si intestinelor): 4 - 8 ml la 1 litru de substanta de contrast pentru imagistica cu dublu contrast

Pentru pregatirea examinarilor endoscopice ale tractului gastro-intestinal superior (endoscopie): inainte de endoscopie, 4 – 8 ml. Daca este necesar, se pot introduce cativa mililitri de emulsie prin canalul instrumental al endoscopului in timpul examinarii pentru a elimina bulele de gaz care interfereaza in examinare.

Ca agent de dispersare a spum ei dupa intoxicatia cu detergenti (agenti tensioactivi), in functie de severitatea intoxicatiei:

- Copii: 2,5 – 10 ml (echivalentul a 65 picaturi pana la 1/3 din continutul flaconului)

- Adulti: 10 – 20 ml (echivalentul a 1/3 pana la 2/3 din continutul flaconului)

Daca luati Espumisan L ca masura de prim-ajutor dupa ce a fost inghitit detergentul, trebuie sa va prezentati la medic imediat!

Daca aveti impresia ca efectul Espumisan L este prea intens sau prea slab, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca luati mai mult Espumisan L decat trebuie: nu sunt anticipate efecte negative in cazul unui supradozaj. Chiar si cantitati mari de Espumisan L sunt tolerate fara probleme. Substanta activa a Espumisan L, simeticona, dezintegreaza spuma din stomac si intestine printr-un proces pur fizic. Simeticona nu este absorbita in sange.

Daca uitati sa luati Espumisan L: puteti lua doza omisa in orice moment.

Daca incetati sa luati Espumisan L: simptomele pot aparea din nou dupa intreruperea utilizarii Espumisan L.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Pana in prezent, nu s-au raportat reactii adverse cauzate de utilizarea Espumisan L.

Forma de prezentare: flacon cu 30 ml solutie

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.