Medicamente fara reteta

Espumisan 40 mg, 50 capsule, Berlin-Chemie

Campanie nationala talon razuibil Dr. Max
25,49 Lei

Pret / CPS: 0,51 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Espumisan 40 mg, 50 capsule, Berlin-Chemie

5369494

Ce este Espumisan si pentru ce se utilizeaza

Espumisan contine substanta activa simeticona care apartine unei clase de medicamente numita "medicamente gastro-intestinale". Substanta activa, simeticona, dezintegreaza bulele de gaz acumulate in stomac si intestine. Gazele eliberate in urma acestui proces pot fi apoi eliminate in mod natural.

Utilizari: pentru tratarea simptomelor tulburarilor determinate de acumularea de gaze la nivelul stomacului sau al intestinelor, de exemplu acumularea de gaze (meteorism) sau flatulenta si senzatia de plin; pentru pregatirea examinarilor cu scop diagnostic ale stomacului si intestinelor, de exemplu radiografia si ecografia.

Espumisan este indicat la copii de la 6 ani, adolescenti si adulti. Espumisan se poate de asemenea administra dupa interventii chirurgicale. Trebuie sa consultati un medic daca nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau.

Cum sa luati Espumisan

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza recomandata este de:

Pentru tratamentul simptomelor tulburarilor provocate de gaze la nivelul stomacului sau al intestinelor (de exemplu: acumularea de gaze (meteorism) sau flatulenta si o senzatie de plenitudine):

- Copii peste 6 ani, adolescenti si adulti: 2 capsule (echivalent la 80 mg simeticona) de 3 - 4 ori pe zi

- Pentru sugari si copii sub 6 ani sunt disponibile alte forme de prezentare (de exemplu picaturi orale, emulsie).

Espumisan se ia in timpul sau dupa mese si de asemenea inainte de culcare, daca este necesar. Espumisan se ia pe toata perioada in care exista simptome. Daca este necesar, Espumisan poate de asemenea sa fie luat pe o perioada lunga de timp. Dar daca simptomele persista, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra.

Pentru pregatirea examinarilor cu scop diagnostic ale stomacului si intestinelor, de exemplu radiografia si ecografia:

- In ziua precedenta examinarii In dimineata examinarii: cate 2 capsule (echivalentul a 80 mg de simeticona) de 3 ori pe zi (echivalentul a un total de 240 mg de simeticona).

Daca aveti impresia ca efectul Espumisan este prea intens sau prea slab, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca luati mai mult Espumisan decat trebuie: nu sunt anticipate efecte negative in cazul unui supradozaj. Chiar si cantitati mari de Espumisan sunt tolerate fara probleme. Substanta activa a Espumisan, simeticona, dezintegreaza spuma din stomac si intestine printr-un proces pur fizic. Simeticona nu este absorbita in sange.

Daca uitati sa luati Espumisan: puteti lua doza uitata in orice moment.

Daca incetati sa luati Espumisan: simptomele pot aparea din nou dupa intreruperea utilizarii Espumisan.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Pana in prezent, nu s-au raportat reactii adverse cauzate de utilizarea Espumisan.

Espumisan contine agentul colorant galben amurg FCF (E 110), care poate provoca reactii alergice. Espumisan contine conservantul para-hidroxibenzoat de metil (E 218), care poate cauza reactii alergice, inclusiv reactii intarziate.

Forma de prezentare: cutie cu 50 capsule

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.