Medicamente fara reteta

Espumisan 100mg picaturi, 30 ml, Berlin-Chemie

In stoc
24,49 Lei

Pret / FLACON: 24,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Espumisan 100mg picaturi, 30 ml, Berlin-Chemie

7493848

Ce este Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie si pentru ce se utilizeaza

Acest medicament trateaza simptomele balonarii (acumulare excesiva de gaze in intestin) si este indicat pentru toate grupele de varsta. Actioneaza prin dezintegrarea bulelor de gaz din bolul alimentar si din mucusul din tractul digestiv. Gazele eliberate in cursul acestui proces pot fi absorbite (preluate) prin peretele intestinal sau eliminate prin miscarile intestinale.

Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie este utilizat, ca medicament fara prescriptie medicala:
- pentru a trata simptomele gastro-intestinale determinate de gaze, de exemplu acumulare de gaze in intestin (meteorism, balonare).

Sub supravegherea unui medic:
- pentru a trata simptomele gastro-intestinale determinate de gaze, de exemplu formarea excesiva de gaze in intestin dupa operatii;
- pentru pregatirea in vederea examinarii cu scop diagnostic la nivelul abdomenului (de exemplu, in radiografie si sonografie, examinare endoscopica; ca adjuvant al suspensiilor cu substante de contrast).

Cum sa luati Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Sunt doua moduri de a masura doza de Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie: In functie de cat de mare este doza, masurarea acesteia se poate face cu:
- dispozitivul de picurare,
- o masura dozatoare gradata in mililitri (ml)
Doza de Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie trebuie stabilita in functie de intensitatea simptomelor.

Ca medicament fara prescriptie medicala pentru tratarea simptomelor gastro-intestinale determinate de gaze in intestin - doza in picaturi (cu dispozitivul de picurare):

  • Sugari: 5 - 10 picaturi la fiecare biberon sau in lingurita inainte de fiecare alaptare
  • Copii 1 - 6 ani: 10 picaturi de 3 - 5 ori pe zi
  • Copii 6 - 14 ani: 10-20 picaturi de 3 - 5 ori pe zi
  • Adolescenti si adulti: 20 picaturi de 3 - 5 ori pe zi

Este, de asemenea, posibila administrarea acestui medicament dupa interventii chirurgicale sub supravegherea unui medic.

Acest medicament se administreaza in timpul mesei, dupa masa sau, daca este necesar, si seara, inainte de culcare. Acest medicament trebuie utilizat atat timp cat persista simptomele, dar nu mai mult de 14 zile fara recomandarea medicului. Acest medicament poate fi utilizat o perioada mai lunga de timp numai la recomandarea medicului. 

Inaintea procedurilor de diagnostic, sub supravegherea unui medic -doza in ml (cu masura dozatoare): 1 ml de 3 ori pe zi, dupa mese, in ziua anterioara examinarii si 1 ml in dimineata din ziua examinarii.

Ca adjuvant al suspensiilor cu substante de contrast, sub supravegherea unui medic - soza in ml (cu masura dozatoare): 2 - 4 ml la 1 litru substanta de contrast pentru o investigatie cu contrast dublu.

Inaintea investigatiilor la nivelul stomacului si intestinului subtire (endoscopie), sub supravegherea unui medic - doza in ml (cu masura dozatoare): 2 - 3 ml inainte de endoscopie

Daca este necesar, se introduc prin canalul endoscopului cativa mililitri de emulsie in plus, in timpul examinarii, pentru a elimina interferenta determinata de bulele de spuma.

A se agita inainte de utilizare!

Utilizarea dispozitivului de picurare (10 - 25 picaturi): flaconul trebuie tinut vertical cu dispozitivul de picurare indreptat in jos. 25 picaturi sunt echivalentul a 1 ml emulsie (echivalent cu simeticona 100 mg).

Utilizarea masurii dozatoare: ca dispozitiv de masurare, este atasata o masura dozatoare gradata in mililitri la capacul cu filet al flacoanelor de 30 ml si 50 ml. Daca este necesar (de exemplu, la doze de 25 picaturi sau mai mult), acest dispozitiv poate fi scos si utilizat in locul dispozitivului de picurare pentru masurarea dozei. Nota: Din cauza pericolului de a fi inghitita, masura dozatoare nu trebuie lasata la indemana copiilor.

Daca luati mai mult Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie decat trebuie: administrarea unei cantitati prea mari din acest medicament nu determina un efect negativ. Chiar si cantitati mari ale acestui medicament sunt bine tolerate fara a provoca probleme. Substanta activa din acest medicament, simeticona, produce dezintegrarea spumei din tractul gastro-intestinal printr-o actiune de natura fizica. Simeticona nu este absorbita si nu este modificata chimic sau enzimatic in timpul trecerii prin intestin.

Daca uitati sa luati Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie: in acest caz, puteti sa utilizati doza uitata oricand.

Daca incetati sa luati Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie: in acest caz pot reveni simptomele.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest mediament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Pana in prezent nu au fost observate reactii adverse asociate cu acest medicament.

Forma de prezentare: flacon cu 30 ml solutie

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 31.03.2021