Enterol 250mg, 10 plicuri

Medicamente fara reteta

Brand: ENTEROL
In stoc
25,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Enterol 250mg, 10 plicuri

1053546

Enterol este un medicament probiotic care previne și tratează diareea. 

Compozitie: Un plic cu pulbere orala contine Saccharomyces boulardii CNCM I-745 liofilizat 282,5 mg (contine celule liofilizate de Saccharomyces boulardii CNCM I-745 250 mg) si excipienti: lactoza monohidrat, fructoza, dioxid de siliciu coloidal anhidru, aroma artificiala de “tutti frutti”. Grupa farmacoterapeutica: antidiareice, microorganisme.

Indicatii terapeutice:

Enterol 250 se recomanda in urmatoarele cazuri:

  • tratamentul diareei infectioase acute la adulti si copii;
  • prevenirea si tratamentul colitei si diareei determinate de consumul de antibiotice;
  • in asociere cu vancomicina/metronidazol, pentru prevenirea recurentei bolilor produse de Clostridium difficile;
  • prevenirea diareei determinate de nutritia enterala;
  • tratamentul sindromului colonului iritabil.

Contraindicatii:
- hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului;
- pacienti cu cateter venos central;
- intoleranta la fructoza, sindrom de malabsorbtie al glucozei si galactozei, deficit de sucraza, izomaltaza (datorita continutului in fructoza).

Tratamentul cu Saccharomyces boulardii CNCM I-745 nu inlocuieste rehidratarea, cand aceasta este necesara. Tipul de rehidratare si calea de administrare (orala/intravenoasa) trebuie stabilite in functie de severitatea diareei, varsta si starea generala a pacientului.
Daca simptomele persista dupa 2 zile de tratament cu doza uzuala, conduita terapeutica trebuie reevaluata.
Enterol 250 contine celule vii existand risc de infectii fungice sistemice. Acest medicament nu trebuie administrat in asociere cu bauturi sau alimente foarte fierbinti (peste 50oC), foarte reci sau cu alcool etilic.
Pacientul trebuie informat de necesitatea consumului abundent de lichide sarate sau indulcite (zaharul trebuie fiert), pentru a compensa pierderile datorate diareei (la adult, aportul lichidian mediu este de 2 l pe zi). De asemenea, in timpul diareei regimul alimentar trebuie sa excluda anumite alimente, in special, cruditati, fructe si legume, alimente picante, precum si alimente si bauturi reci si sa contina mai ales friptura la gratar si orez.

Interactiuni: datorita naturii sale fungice, Enterol 250 nu trebuie administrat in asociere cu antifungice orale sau sistemice.

Sarcina si alaptarea: in studiile efectuate la animale nu s-a evidentiat potential teratogen. Pana in prezent, in clinica nu au fost raportate efecte fetotoxice sau malformative. Datorita datelor insuficiente se recomanda evitarea utilizarii acestui medicament in timpul sarcinii si alaptarii.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: Enterol 250 nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare: Doza recomandata este de 1 - 2 plicuri Enterol 250, de 1-2 ori pe zi. Se varsa continutul plicului in putina apa sau bauturi indulcite (zaharul trebuie fiert), se amesteca si se bea. De asemenea, pulberea orala se poate combina cu alimente sau se poate turna in biberon.

Reactii adverse: Saccharomyces boulardii CNCM I-745 este un organism viu asociat cu risc de infectie fungica sistemica: cazuri rare de fungemie au fost raportate la pacientii spitalizati, cu boli grave, cel mai frecvent cu boli gastro-intestinale, cu cateter venos central.

Supradozaj: nu au fost raportate cazuri de supradozaj cu Saccharomyces boulardii.

Forma de prezentare: cutie cu 10 plicuri.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 12.12.2022