Efferalgan pediatric 3% - Solutie orala, 90 ml, Upsa

Medicamente fara reteta

Brand: UPSA
Campanie nationala talon razuibil Dr.Max

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

11,49 Lei
Stoc epuizat

Descriere si prospect: Efferalgan pediatric 3% - Solutie orala, 90 ml, Upsa

1054318

Ce este Efferalgan pentru copii si pentru ce se utilizeaza

Efferalgan pentru copii contine paracetamol, un derivat de para-aminofenol cu efect analgezic (amelioreaza durerea), antipiretic (reduce temperatura corpului in caz de febra). Efferalgan pentru copii este indicat pentru tratamentul simptomatic al febrei si/sau durerilor, cum ar fi dureri de cap, gripa, dureri de dinti, dureri musculare. Acest medicament este indicat copiilor cu greutate de la 4 la 32 kg (cu varsta cuprinsa intre 1 luna si 12 ani).

Daca dupa 3 - 5 zile copilul dumneavoastra nu se simte mai bine sau se simpte mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Cum sa utilizati Efferalgan pentru copii

Doza recomandata este de la 10 la 15 mg/kg/doza, la fiecare 4 - 6 ore, pana la o doza totala zilnica maxima de 60 mg/kg si zi. Doza zilnica maxima de paracetamol nu trebuie sa depaseasca 60 mg/kg. Dozele de paracetamol ce trebuie administrate depind de greutatea corporala a copilului; mentionarea varstei are caracter informativ. Daca nu se cunoaste greutatea copilului, acesta va fi cantarit pentru a nu i se administra o doza prea mare.

Paracetamolul este disponibil in mai multe concentratii si forme farmaceutice si in consecinta tratamentul poate fi adaptat greutatii fiecarui copil. La administrare se va folosi numai lingurita dozatoare care insoteste medicamentul. Nu se va utiliza un alt dispozitiv de masurare.

Lingurita dozatoare este gradata in kg, pe orizontal, de la 2 kg la 16 kg (gradata la fiecare kg) si inscriptionata cu greutatile de la 4 kg la 16 kg, din 2 in 2 kg. Umplerea linguritei dozatoare in functie de greutatea copilului trebuie completata si cu ajustarea nivelului lichidului la gradatia corespunzatoare.
- de la 4 la 16 kg: se utilizeaza lingurita dozatoare pana la gradatia corespunzatoare greutatii copilului sau pana la cea mai apropiata.
De exemplu de la 4 la 5 kg: lingurita dozatoare se umple pana la gradatia 4. O noua doza va fi repetata daca este nevoie dupa 6 ore.
- de la 16 la 32 kg: prima data se umple lingurita dozatoare apoi se completeaza cu o reumplere a linguritei pana se obtine greutatea copilului.
De exemplu de la 18 kg la l9 kg: se umple prima data lingurita dozatoare pana la gradatia 10 kg, apoi se mai umple o data pana la gradatia 8 kg. O noua administrare daca este necesara va fi facuta dupa 6 ore.

Administrare orala. Intervalul minim dintre fiecare administrare este de 4 ore. Solutia orala poate fi bauta ca atare sau diluata intr-o cantitate mica de lichid (de exemplu: apa, lapte, suc de fructe). Apasati si invartiti capacul pentru a deschide flaconul. Inchideti flaconul dupa fiecare folosire.

Daca temperatura copilului depaseste 38,5ºC, urmatorii pasi suplimentari vor fi facuti pentru a creste eficacitatea tratamenului cu acest medicament: se dezbraca copilul; se da copilului sa bea lichide; nu lasati copilul intr-un loc excesiv de cald.

Administrarea regulata evita fluctuatiile intensitatii durerii sau febrei. La copii va fi stabilit un interval intre administrari, atat in timpul zilei cat si al noptii, de preferat de 4 - 6 ore.

La pacientii cu afectare renala severa intervalul minim intre administrari va fi intre 4 - 8 ore.

La pacientii cu insuficienta hepatica, doza trebuie redusa sau intervalul dintre administrari prelungit. Doza maxima zilnica nu trebuie sa depaseasca 60 mg/kg si zi (fara a depasi 2 g pe zi), in urmatoarele situatii: afectare hepatica cronica sau activa compensata, in special aceia care sufera de insuficienta hepatocelulara usoara pana la moderata; sindromul Gilbert (hiperbilirubinemie familiala); alcoolism cronic, malnutritie cronica (rezerve scazute de glutation hepatic); deshidratare.

Daca ati utilizat mai mult Efferalgan pentru copii decat trebuie
Informati imediat medicul in caz de supradozaj sau intoxicatie accidentala. Simptomele: greata, varsaturi, lipsa poftei de mancare, paloare, indispozitie si transpiratie abundenta, apar in primele 24 ore. Ingestia acuta a unei supradoze de paracetamol de 140 mg/kg corp la copii poate avea o evolutie fatala prin afectarea grava si ireversibila renala si hepatica.

Daca ati uitat sa utilizati Efferalgan pentru copii
Nu-i dati copilului o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Urmatoarele reactii adverse au fost raportate dupa punerea pe piata a medicamentului, dar frecventa lor este necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): trombocitopenie (scaderea numarului plachetelor sanguine), leucopenie (scaderea anormala a numarului celulelor albe), neutropenie (scaderea numarului anumitor tipuri de celulelor albe); diaree, durere abdominala; valori serice mari ale enzimelor hepatice; soc anafilactic (reactie alergica brusca de mare amploare care implica intregul organism), edem Quincke, reactie de hipersensibilitate; valori INR mici, valori INR mari; urticarie, eritem (inrosirea pielii), eruptii trecatoare pe piele; tensiune arteriala mica (ca simptom al anafilaxiei); pustuloza exantematoasa acuta generalizata; necroza epidermica toxica; sindromStevens-Johnson (reactii alergice, inclusiv eruptii grave pe piele, febra si marirea ganglionilor limfatici).

Forma de prezentare: flacon cu 90 ml solutie

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 09.03.2022