Dulcopic 7.5mg/ml, 15ml, Sanofi

Medicamente fara reteta

Brand: SANOFI
In stoc
18,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

2134136

Ce este Dulcopic si pentru ce se utilizeaza

Dulcopic este un laxativ cu actiune locala care produce stimularea miscarilor intestinului (a peristaltismului intestinal) si inmoaie scaunul. Fiind un laxativ ce actioneaza in colon, Dulcopic stimuleaza specific procesul natural de evacuare la nivelul zonei inferioare a tractului gastrointestinal. De aceea Dulcopic nu modifica digestia sau absorbtia caloriilor sau a altor nutrienti la nivelul intestinului subtire.

Dulcopic se utilizeaza:
- la pacienti care sufera de constipatie
- in situatii care necesita usurarea defecatiei.

Cum sa utilizati Dulcopic

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza recomandata este :

- Adulti : doza recomandata este de 10 – 20 picaturi (5 – 10 mg) pe zi. Incepeti cu 10 picaturi. Doza poate fi ajustata la pana la doza maxima de 20 de picaturi. Nu depasiti doza maxima zilnica de 20 de picaturi.

- Copii cu varsta peste 10 ani: doza recomandata este de 10-20 picaturi (5 – 10 mg) pe zi. Incepeti cu 10 picaturi. Doza poate fi ajustata la pana la doza maxima de 20 de picaturi. Nu depasiti doza maxima zilnica de 20 de picaturi.

- Copii cu varsta de 4-10 ani: doza recomandata este de 5-10 picaturi (2.5-5 mg) pe zi. Incepeti cu 5 picaturi. Doza poate fi ajustata la pana la doza maxima de 10 de picaturi. Nu depasiti doza maxima zilnica de 10 de picaturi.

Copii cu varsta sub 4 ani : doza recomandata este de 1 picatura/2 kg corp pe zi.

Mod de administrare: trebuie sa luati Dulcopic seara, pentru a se produce evacuarea in dimineata urmatoare. Efectul apare de obicei la 6-12 ore de la administrare.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Dulcopic
Daca luati mai mult Dulcopic decat trebuie, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului. Daca se administreaza doze mari pot apare scaune apoase, crampe abdominale, pierdere de lichide, scaderea concentratiei plasmatice a potasiului si a altor electroliti. Mai mult, au fost raportate cazuri de afectare a mucoasei intestinului gros (ischemie a mucoasei intestinului) in asociere cu doze de Dulcopic considerabil mai mari decat cele recomandate pentru tratamentul de rutina al constipatiei. Similar altor laxative, atunci cand este luat in mod constant in doze mari, Dulcopic poate produce diaree cronica, durere abdominala, scaderea concentratiei plasmatice a potasiului, hiperaldosteronism secundar (o crestere a productiei de aldosteron, un hormon care controleaza concentratiile de sodiu si potasiu din sange) si pietre la rinichi. Asociate abuzului cronic de laxative au fost raportate afectiuni ale tubilor renali (o forma de afectare a rinichiului), alcaloza metabolica (o afectiune care apare atunci cand corpul contine mai multa baza decat acid in sange) si slabiciune musculara ca o consecinta a concentratiei plasmatice scazute a potasiului.

Daca uitati sa utilizati Dulcopic
Daca uitati sa luati o doza, luati una imediat ce va aduceti aminte, dar nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Luati apoi urmatoarea doza ca de obicei

Daca incetati sa utilizati Dulcopic
Dulcopic trebuie luat numai atunci cand este nevoie si administrarea trebuie intrerupta dupa aparitia efectului.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane): diaree.

Frecvente (apar la mai putin de 1 din 10 persoane): crampe abdominale, durere abdominala, disconfort abdominal.

Mai putin frecvente (apar la mai putin de 1 din 100 persoane): varsaturi, greata, ameteli.

Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile) - reactii cutanate cum sunt: inflamarea rapida a pielii si a mucoaselor, care poate produce dificultati in respiratie; edem angioneurotic; eruptie provocata de medicament (eruptii trecatoare sau pete pe piele provocate de medicament); urticarie; mancarimi; lesin.

Aparitia ametelilor si a lesinului dupa administrarea de picosulfat de sodiu par a fi legate de prezenta constipatiei (efort intens depus in procesul de defecatie, dureri abdominale).

Forma de prezentare: flacon cu 15 ml solutie

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 10.05.2022