Dulcolax 10mg, 6 supozitoare, Sanofi

Medicamente fara reteta

Brand: SANOFI
In stoc
10,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

7508947

Ce este Dulcolax si pentru ce se utilizeaza

Dulcolax este un laxativ cu actiune locala, care produce stimularea miscarilor peristaltice ale intestinului si diminuarea consistentei fecalelor. Deoarece este un laxativ care actioneaza in colon, Dulcolax stimuleaza specific procesul natural de evacuare din zona inferioara a tractului digestiv. Din acest motiv, Dulcolax nu modifica nici digestia nici absorbtia caloriilor sau a nutrientilor esentiali la nivelul intestinului subtire.

Dulcolax se utilizeaza
- la pacienti cu constipatie.
- in pregatirea investigatiilor medicale, inainte si dupa operatii ca si in toate cazurile care necesita facilitarea evacuarii materiilor fecale.

Cum sa utilizati Dulcolax

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza recomandata

Pentru tratamentul constipatiei

- Adulti: utilizati 1 supozitor (10 mg bisacodil). Supozitoarele au efect de obicei dupa 10-30 minute de la administrare. Nu depasiti doza zilnica maxima recomandata.

- Copii cu varsta de 10 ani sau mai mari: utilizati 1 supozitor (10 mg bisacodil). Supozitoarele au efect de obicei dupa 10-30 minute de la administrare. Nu depasiti doza zilnica maxima recomandata.

- Copii cu varsta intre 2-10 ani: pentru acesti pacienti Dulcolax este disponibil in forme de prezentare adecvate. Nu trebuie sa administrati tratament pentru constipatia cronica sau persistenta pacientilor cu varsta de 10 ani sau mai tineri decat la indicatia medicului copilului dumneavoastra.

Pentru pregatirea investigatiilor si inainte de interventii chirurgicale

Pentru utilizarea in vederea pregatirii pacientului pentru investigatii si inainte de interventii chirurgicale, Dulcolax se va administra sub supraveghere medicala.

- Adulti: in scopul realizarii unei evacuari complete la nivelul intestinului, doza de Dulcolax recomandata de catre medic adultilor este de doua pana la 4 drajeuri, in seara dinaintea examinarii, inainte de culcare, urmata de un supozitor Dulcolax in dimineata urmatoare.

- Copii si adolescenti: la copii cu varsta de 4 ani si peste, se recomanda 1 drajeu gastrorezistent Dulcolax 5 mg seara si un laxativ de uz pediatric cu actiune imediata (de exemplu un supozitor) in dimineata urmatoare.

Mod de administrare: se despacheteaza supozitorul si se insera in rect cu capatul ascutit inainte.

Daca utilizati mai mult Dulcolax decat trebuie
Daca luati mai mult decat trebuie din Dulcolax, informati medicul dumneavoastra sau farmacistul. Daca luati doze mari, pot sa apara scaune lichide (diaree), crampe abdominale si pierderi de lichide, de potasiu si de alti electroliti. Similar altor laxative, supradozajul cronic cu Dulcolax, poate produce diaree cronica, dureri abdominale, hipokaliemie, hiperaldosteronism secundar si calculi renali. Afectarea tubilor renali, alcaloza metabolica si slabiciune musculara, secundara hipokaliemiei au fost, de asemenea, descrise asociate abuzului cronic de laxative.

Daca uitati sa utilizati Dulcolax
Nu luati o doza dubla, pentru a compensa o doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Dulcolax
Dulcolax trebuie luat numai la nevoie si trebuie intrerupt dupa ameliorare.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane): crampe abdominale, dureri abdominale, diaree, greata.

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane): ameteli, disconfort abdominal, varsaturi, scaun cu sange, disconfort la nivelul anusului si al rectului.

Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane): reactii de hipersensibilitate, umflarea pielii si a mucoaselor, care poate produce dificultati in respiratie (angioedem), reactii anafilactice, alergice, cu progres rapid, care pun viata in pericol, deshidratare (pierderea de apa), inflamarea intestinelor inclusiv de natura ischemica, sincopa.

Ametelile si sincopa care apar dupa utilizarea bisacodil par sa fie consecinta unui raspuns vasovagal (de exemplu spasm abdominal, defecatie).

Forma de prezentare: cutie cu 6 supozitoare

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 10.05.2022