Dulcolax 5mg, 30 drajeuri, Sanofi

Medicamente fara reteta

Brand: SANOFI
In stoc
17,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

3230916

Ce este Dulcolax si pentru ce se utilizeaza

Dulcolax este un laxativ cu actiune locala, care produce stimularea miscarilor peristaltice ale intestinului si diminuarea consistentei fecalelor. Deoarece este un laxativ care actioneaza in colon, Dulcolax stimuleaza specific procesul natural de evacuare din zona inferioara a tractului digestiv. Din acest motiv, Dulcolax nu modifica nici digestia nici absorbtia caloriilor sau a nutrientilor esentiali la nivelul intestinului subtire.

Dulcolax se utilizeaza:
- la pacienti cu constipatie.
- pentru pregatirea investigatiilor medicale, inainte si dupa operatii si afectiuni care necesita defecatie/facilitarea evacuarii materiilor fecale.

Cum sa utilizati Dulcolax

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum scrie in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza recomandata este:

Pentru tratamentul constipatiei:

- Adulti: Luati 1-2 drajeuri gastrorezistente (5-10 mg bisacodil) pe zi. Incepeti cu 1 drajeu. Doza poate fi ajustata pana la doza maxima de 2 drajeuri pentru a produce scaune regulate. Nu depasiti doza maima zilnica de 2 drajeuri.

- Copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 10 ani: Luati 1 drajeu gastrorezistent (5 mg bisacodil) pe zi .Nu trebuie sa administrati Dulcolax la copii cu varsta de 10 ani sau mai mici decat numai la recomandarea medicului copilului dumneavoastra.

Pentru pregatirea investigatiilor si inainte de interventii chirurgicale: in vederea pregatirii investigatiilor si inainte de interventii chirurgicale, Dulcolax se va administra sub supraveghere medicala.

- Adulti: Pentru evacuarea completa a colonului, doza recomandata de Dulcolax recomandata la adulti este de 2 drajeuri (10 mg) dimineata si 2 drajeuri (10 mg) administrate in seara de dinaintea examinarii, inainte de culcare, urmate de un un supozitor in dimineata examinarii.

- Copii si adolescenti: la copii cu varsta de 4 ani si peste, se recomanda 1 drajeu gastrorezistent Dulcolax 5 mg seara si un laxativ de uz pediatric cu actiune imediata (de exemplu un supozitor) in dimineata urmatoare.

Mod de administrare
Drajeurile trebuie luate seara pentru a avea activitate intestinala in dimineata urmatoare. Acestea trebuie inghitite intregi, cu o cantitate adecvata de lichid (dar nu lapte). Drajeurile gastrorezistente nu trebuie administrate impreuna cu produse care reduc aciditatea tractului gastro-intestinal superior, cum sunt laptele, antiacidele sau inhibitori ai pompei de protoni, pentru a nu dizolva prematur invelisul enteric.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Dulcolax
Daca utilizati mai mult decat trebuie din Dulcolax, informati-l pe medicul dumneavoastra sau pe farmacist. Daca luati doze mari, pot sa apara scaune lichide (diaree), crampe abdominale si pierderi de lichide, de potasiu si de alti electroliti. Similar altor laxative, supradozajul cronic cu Dulcolax, poate produce diaree cronica, dureri abdominale, hipokaliemie, hiperaldosteronism secundar si calculi renali. Afectarea tubilor renali, alcaloza metabolica si slabiciune musculara, secundara hipokaliemiei au fost, de asemenea, descrise asociate abuzului cronic de laxative.

Daca uitati sa utilizati Dulcolax
Daca ati uitat sa luati o doza, luati-o cat de repede va amintiti, dar nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Daca luati doze mari, se pot produce scaune lichide (diaree), crampe abdominale si pierderi de potasiu si de alti electroliti.

Daca incetati sa luati Dulcolax
Dulcolax trebuie luat numai la nevoie si trebuie intrerupt dupa ameliorare.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Frecvente (care afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti): crampe abdominale, dureri abdominale, diaree, greata.

Mai putin frecvente ( care afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti): ameteala, disconfort abdominal, varsaturi, scaun cu sange, disconfort la nivelul anusului si al rectului.

Rare (care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti): reactii de hipersensibilitate, sincopa.

Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): inflamarea pielii si a mucoaselor, care poate produce dificultati in respiratie (edem angioneurotic), reactii anafilactice, alergice, cu progres rapid, care pun viata in pericol, deshidratare (pierderea de apa), inflamarea intestinelor.

Ametelile si sincopa pot fi asociate constipatiei (efort de defecatie, durere abdominala) si nu neaparat utilizarii bisacodilului.

Forma de prezentare: cutie cu 30 drajeuri

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 10.05.2022