Dipiridamol 25 mg, 30 comprimate, Zentiva

Medicamente fara reteta

Brand: ZENTIVA
In stoc
7,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Dipiridamol 25 mg, 30 comprimate, Zentiva

5368276

Ce este Dipiridamol Zentiva si pentru ce se utilizeaza

Dipiridamol Zentiva este un medicament ce apartine unui grup numit antiagregante plachetare si este utilizat:
- ca vasodilatator in managementul pe termen lung al cardiopatiei ischemice cronice;
- ca adjuvant la tratamentul anticoagulant oral pentru prevenirea complicatiilor tromboembolice la purtatorii de proteze valvulare;
- ca antiagregant, asociat cu acid acetilsalicilic, in tratamentul diverselor afectiuni cu risc tromboembolic (afectiuni cardiace, by-pass aorto-coronarian, trombocitemii, afectiuni vasculare periferice, boala Kawasaki etc);
- in testul de stres pentru diagnosticul scintigrafic cu thaliu al ischemiei miocardiace, alternativ la administrarea intravenoasa; produce vasodilatatie coronariana importanta;
- la copii pentru profilaxia trombozelor arteriale in cazul poliglobuliilor secundare cardiopatiilor congenitale cianogene si pentru preventia accidentelor tromboembolice la copii purtatori de proteze valvulare mecanice.

Acest medicament este un medicament destinat indeosebi adultilor, adolescentilor si copiilor cu varsta peste 5 ani.

Cum sa utilizati Dipiridamol Zentiva

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Dipiridamol Zentiva se administreaza oral cu aproximativ o ora inaintea mesei.

Adulti si adolescenti
- doza recomandata ca antiagregant si adjuvant la tratamentul anticoagulant oral este de 75-100 mg dipiridamol (3-4 comprimate filmate) de patru ori pe zi. Se poate creste pana la maxim 600 mg dipiridamol pe zi.
- doza recomandata ca vasodilatator este de 50 mg dipiridamol (2 comprimate filmate) de trei ori pe zi.
- in testul de stres pentru diagnosticul scintigrafic cu thaliu al ischemiei miocardiace, se pot administra 300 mg dipiridamol oral (12 comprimate filmate), alternativ la administrarea intravenoasa sub forma de solutie injectabila.

Copii cu varsta peste 5 ani:
- doza recomandata este de 2-4 mg dipiridamol pe kg si zi.

Daca utilizati mai mult Dipiridamol Zentiva decat trebuie
Daca ati luat mai mult decat trebuie din Dipiridamol Zentiva adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului sau mergeti la cel mai apropiat spital. Luati intotdeauna cu dumneavoastra cutia medicamentului, astfel ca personalul specializat sa stie ce ati luat. Simptomele ce pot aparea in cazul supradozajului sunt: agitatie, ameteli, slabiciune, senzatie de caldura, inrosire a fetei, transpiratie, scaderea tensiunii arteriale si tahicardie.

Daca uitati sa utilizati Dipiridamol Zentiva
Daca ati uitat sa luati o doza, luati alta, imediat ce v-ati amintit. Totusi, daca este timpul pentru urmatoarea doza, luati-o doar pe aceasta. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Dipiridamol Zentiva
Luati Dipiridamol Zentiva intreaga perioada a tratamentului stabilita de medicul dumneavoastra, chiar si atunci cand incepeti sa va simtiti mai bine.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Rarere: dureri la nivelul muschilor.
Foarte rare: cazuri de accidente hemoragice, cazuri izolate de trombocitopenie (numar scazut de plachete in sange).
Cu frecventa necunoscuta: greata, varsaturi, diaree, poate fi incorporat in calculii biliari (poate accelera formarea acestora), durere de cap, ameteli, vertij (iluzia miscarii), scaderea tensiunii arteriale, aparitia durerilor in piept (anginoase); dereglarea ritmului normal al inimii (aritmii, tahicardie), senzatie de caldura, inrosirea fetei, eruptii pe piele, urticarie, angioedem (reactie alergica grava), bronhospasm (ingustarea temporara a bronhiilor care reduce debitul de aer care le traverseaza provocand o suieratura la expiratie sau tuse).

Forma de prezentare: cutie cu 30 comprimate

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.