Diflex 50 mg/g, gel, 100 g, Fiterman

Medicamente fara reteta

In stoc

23,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

7503477

Compozitie:
Un gram gel contine diclofenac sodic 50 mg si excipienti: hidroxietilceluloza, L-mentol, propilenglicol, alcool etilic 96%, dietilenglicol monoetileter, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de n-propil, polisorbat 80, apa purificata.

Grupa farmacoterapeutica: antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic

Indicatii terapeutice
Afectiuni inflamatorii si traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor. Edeme postoperatorii si posttraumatice.

Contraindicatii:
- hipersensibilitate la diclofenac, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre excipientii
produsului;
- leziuni cutanate, cum sunt: eczeme, leziuni infectate, arsuri, plagi;
- trimestrul III de sarcina.

Precautii:
Medicamentul nu trebuie aplicat pe mucoase, mai ales la nivel ocular.
Aparitia unei eruptii cutanate dupa aplicarea Diflex impune intreruperea imediata a tratamentului.
Medicamentul se administreaza numai la adulti, datorita absentei studiilor de siguranta la copii.
In cazul utilizarii indelungate, se recomanda purtarea de manusi de catre persoanele care aplica gelul.

Interactiuni
Datorita absorbtiei sistemice mici a Diflex, in cazul utilizarii conform recomandarilor, este putin probabil sa apara interactiuni medicamentoase.

Atentionari speciale
Este necesara prudenta la pacienti cu teren atopic (astm bronsic, febra fanului, rinita alergica, antecedente de hipersensibilitate la alte medicamente etc.).

Medicamentul contine propilenglicol, care poate provoca iritatii cutanate.
Medicamentul contine p-hidroxibenzoat de metil (E218) si p-hidroxibenzoat de n-propil (E 216), care pot provoca reactii alergice (chiar intarziate).

Sarcina si alaptarea:
La om, nu s-a semnalat niciun efect teratogen la diclofenac, dar pentru a confirma absenta riscului utilizarii Diflex in timpul sarcinii, sunt necesare studii epidemiologice suplimentare. Ca urmare, medicamentul se administreaza in primele 2 trimestre de sarcina numai daca este absolut necesar, dupa evaluarea raportului beneficiu matern/risc potential fetal; incepand din trimestrul III utilizarea sa este contraindicata, din cauza riscului de toxicitate fetala cardiopulmonara (hipertensiune pulmonara, cu inchiderea prematura a canalului arterial) si renala (tulburari ale functiei renale pana la insuficienta renala si oligoamnios) sau a riscului de alungire a timpului de sangerare, la sfarsitul sarcinii. In cazul altor cai de administrare, antiinflamatoarele nesteroidiene se excreta in laptele matern. Prin extrapolare si ca masura de precautie, se recomanda evitarea utilizarii Diflex la femeile care alapteaza.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: Medicamentul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare

Medicamentul se administreaza numai la adulti.
Diflex se administreaza extern, in strat subtire, in 2-3 prize pe zi, la nivelul zonei afectate. Pentru a realiza absorbtia cutanata a gelului, se efectueaza un masaj usor si prelungit la nivelul zonei
dureroase si/sau inflamate. Dupa fiecare utilizare, mainile se spala.

Supradozaj: In cazul administrarii Diflex este putin probabil sa se produca supradozajul. Totusi, in acest caz, suprafata pe care s-a aplicat gelul trebuie spalata cu o cantitate mare de apa.

Reactii adverse
Reactii locale: rar, apar manifestari alergice cutanate pruriginoase sau de tip eritem localizat.
Reactii de hipersensibilitate: dermatologice; respiratorii: foarte rar apar crize de astm bronsic indeosebi la pacientii cu hipersensibilitate la antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS); generale: reactii de tip anafilactic.
Alte reactii adverse sistemice comune AINS (de exemplu digestive si renale) pot sa apara in functie de absorbtia cutanata crescuta a substantei active, cantitatea mare de gel aplicat, suprafata larga de aplicare, prezenta leziunilor cutanate, durata lunga a tratamentului si utilizarea de pansamente ocluzive.

Forma de prezentare: tub cu 100 g gel

Data ultimei actualizari 06.04.2021