Diclofenac unguent 1%, 35g, Fiterman

Medicamente fara reteta

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

11,99 Lei

Descriere si prospect: Diclofenac unguent 1%, 35g, Fiterman

1066747

Prezenta mentolului in compozitia cremei confera o senzatie de racoare la nivelul locului de aplicare, ceea ce contribuie la ameliorarea rapida a durerii.

Mentolul, prin proprietatea sa de a intensifica local circulatia, joaca si rolul de promotor de absorbtie pentru diclofenac, marind astfel disponibilitatea acestuia de a patrunde, dupa aplicare topica, in profunzime pana la nivelul sursei durerii si inflamatiei.

Forma farmaceutica de crema permite administrarea insotita de masaj, mai ales pentru afectiunile subacute sau cronice.

Ingrediente: levomentol, alcool cetostearilic, parafina lichida, vaselina alba, miristat de izopropil, octildodecanol, macrogol cetostearileter 20, Tefose 63 (macrogol 6- stearat, macrogol 32-stearat, stearat de glicol), propilenglicol, p-hidroxibenzoat de metil (E 218), p- hidroxibenzoat de propil (E 216), apa purificata.

Doze si mod de administrare: 10 mg/g unguent se administreaza extern, 2 - 4 aplicatii pe zi, la nivelul zonei afectate. Produsul se administreaza numai la adulti.

Pentru a realiza absorbtia unguentului se efectueaza un masaj usor si prelungit la nivelul zonei dureroase si/sau inflamate. Dupa fiecare utilizare, mainile se spala atent.

Precautii:

 • Medicamentul nu trebuie aplicat pe mucoase, mai ales la nivel ocular.
 • Aparitia unei eruptii cutanate dupa aplicarea Diclofenac Fiterman 10 mg/g unguent, necesita intreruperea imediata a tratamentului.
 • In cazul utilizarii timp indelungat, se recomanda purtarea de manusi de catre persoanele care aplica unguentul.
 • Interactiuni: datorita absorbtiei sistemice mici a Diclofenac Fiterman 10 mg/g unguent, in cazul utilizarii conform recomandarilor, este putin probabil sa apara interactiuni medicamentoase.

Atentionari speciale:

 • Copii: Produsul se administreaza numai la adulti, datorita absentei studiilor de siguranta la copii.
 • Medicamentul contine alcool cetostearilic care poate provoca reactii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatita de contact).
 • Medicamentul contine propilenglicol care poate provoca iritatii cutanate.
 • Medicamentul contine p-hidroxibenzoat de metil (E218) si p-hidroxibenzoat de n-propil (E 216) care pot provoca reactii alergice (chiar intarziate).
 • Sarcina si alaptarea: Produsul se administreaza in primele 5 luni de sarcina numai daca este absolut necesar; incepand din luna a 6-a utilizarea sa este contraindicata, din cauza riscului de toxicitate cardio-pulmonara fetala, determinat de eventuala sa absorbtie sistemica marcata, in caz de administrare in doze mari, aplicate frecvent si timp indelungat.
 • In cazul altor cai de administrare, antiinflamatoarele nesteroidiene se excreta in laptele matern. Prin extrapolare si ca masura de precautie, se recomanda evitarea utilizarii Diclofenac Fiterman 10 mg/g unguent la femeile care alapteaza.
 • Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: Diclofenac Fiterman 10 mg/g unguent nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse:

 • Reactii locale: rar, apar manifestari alergice cutanate pruriginoase sau de tip eritem localizat. Reactii de hipersensibilitate: dermatologice; respiratorii: foarte rar apar crize de astm bronsic indeosebi la pacientii cu hipersensibilitate la antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS); generale: foarte rare, reactii de tip anafilactic si in caz de absorbtie cutanata crescuta.
 • Alte reactii adverse sistemice comune AINS (de exemplu digestive si renale) pot sa apara in functie de absorbtia cutanata crescuta a substantei active, cantitatea mare de unguent aplicata, suprafata larga de aplicare, prezenta leziunilor cutanate, durata lunga a tratamentului si utilizarea de pansamente ocluzive.

Contraindicatii:

 • Hipersensibilitate la diclofenac, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre componentele produsului;
 • Leziuni cutanate, cum sunt: eczeme, leziuni infectate, arsuri, plagi;
 • Trimestrul III de sarcina.

Mod de prezentare: tub cu 35g unguent.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 05.05.2021