Medicamente fara reteta

Diclofenac crema 1%, 30 g, Terapia

Brand: TERAPIA
7,49 Lei

Pret / TUB: 7,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Diclofenac crema 1%, 30 g, Terapia

7502223

Ce este Diclofenac Terapia si pentru ce se utilizeaza

Diclofenac Terapia contine substanta activa diclofenac care face parte din grupul de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Este special creat pentru a fi absorbit in piele prin masaj. Diclofenac Terapia este utilizat pentru a calma durerea si a reduce inflamatia si edemul in cazul unor afectiuni dureroase care afecteaza incheieturile si muschii.

Poate fi utilizat la tratarea urmatoarelor afectiuni:

Adulti si adolescenti cu varsta de 14 ani si peste: traumatisme ale articulatiilor si muschilor (de exemplu entorse, luxatii, echimoze, dureri de spate, traumatisme din sport); tendinita (de exemplu epicondilita laterala)

Numai adulti (cu varsta de 18 ani si peste): artrita usoara a genunchilor sau degetelor

Cum sa utilizati Diclofenac Terapia

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Pentru adulti si adolescenti cu varsta peste 14 ani: Diclofenac Terapia este destinat administrarii pe piele. Aplicati Diclofenac Terapia de 3 sau 4 ori pe zi pe suprafata dureroasa.

Cum sa aplicati Diclofenac Terapia

  • Inainte de prima utilizare strapungeti cu varful ascutit al capacului membrana sigilanta. Diclofenac Terapia se utilizeaza tinand tubul cu capul in jos. Apasati varful tubului ca sa obtineti cantitatea necesara de crema.
  • Scoateti usor din tub o cantitate mica de crema si aplicati-o pe zona dureroasa sau umflata si masati usor pe piele. Cantitatea necesara depinde de marimea zonei dureroase sau umflate. De obicei, este necesara o cantitate variind de la marimea unei cirese pana la cea a unei nuci. Veti simti o senzatie usoara de calmare atunci cand masati crema sa intre in piele.
  • Spalati-va pe maini dupa ce aplicati Diclofenac Terapia, cu exceptia cazului in care acestea reprezinta suprafata tratata.

Cat de mult trebuie sa utilizati Diclofenac Terapia

Nu utilizati Diclofenac Terapia mai mult de:
Adulti si adolescenti cu varsta de 14 ani si peste- 2 saptamani pentru traumatisme ale incheieturilor si ale muschilor (de exemplu, luxatii, intinderi, echimoze) sau tendinita.

Numai adulti (18 ani si peste): 3 saptamani pentru dureri asociate artritelor.
Un tratament mai indelungat poate fi recomandat de catre un doctor.
Daca durerea sau inflamatia persista timp de 7 zile sau se inrautatesc, adresati-va medicului dumneavoastra.

Utilizarea la copii si adolescenti
Datele privind siguranta si eficacitatea administrarii la copii si adolescenti sub 14 ani sunt insuficiente. La adolescenti cu virsta de 14 ani si peste 14 ani, daca acest medicament este necesar pentru tratamentul durerii pe o perioada mai mare de 7 zile sau daca simptomele se inrautatesc, pacientul / parintii adolescentului sunt sfatuiti sa consulte medicul.

Daca utilizati mai mult Diclofenac Terapia decat trebuie
In cazul administrarii Diclofenac Terapia, este putin probabil sa apara supradozaj. Totusi, in acest caz, suprafata pe care s-a aplicat crema trebuie spalata cu o cantitate mare de apa. In cazul ingestiei accidentale a unei cantitati de crema, cantitatea de diclofenac poate fi suficienta pentru a aparea manifestarile unui supradozaj (de exemplu 100 g crema contin echivalentul a 1000 mg diclofenac sodic); adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau departamentului de primire urgente al celui mai apropiat spital.

Daca uitati sa utilizati Diclofenac Terapia
Daca uitati sa aplicati Diclofenac Terapia la ora stabilita, puteti sa il aplicati atunci cand va amintiti si apoi continuati ca de obicei. Nu aplicati o cantitate dubla care sa o inlocuiasca pe cea uitata.

Daca incetati sa utilizati Diclofenac Terapia
Diclofenac Terapia se utilizeaza numai la nevoie. Puteti opri tratamentul imediat ce va simtiti bine.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Daca aveti oricare din simptomele de alergie de mai jos, opriti administrarea Diclofenac Terapia si adresati-va imediat medicului sau farmacistului dumneavoastra:

  • Eruptie pe piele cu vezicule; urticarie. Acestea pot afecta pana la 1 din 10000 persoane.
  • Respiratie suieratoare, greoaie sau senzatia de apasare in piept (astm). Acestea pot afecta pana la 1 din 10000 persoane.
  • Umflarea fetei, buzelor, limbii si gatului. Acestea pot afecta pana la 1 din 10000 persoane.

Alte reactii adverse ce pot avea loc sunt de obicei usoare, trecatoare si inofensive (daca sunteti ingrijorat, adresati-va unui medic sau farmacist).

Reactiile adverse frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane): eruptii trecatoare pe piele, mancarime, inrosire sau usturime a pielii.

Reactiile adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane): dermatita buloasa; uscaciunea pielii; manifestari alergice pe piele cu mancarime sau roseata localizata.

Reactiile adverse foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane): eruptii trecatoare pe piele insotite de vezicule cu puroi; reactii alergice pe piele; crize de astm bronsic in special la pacientii cu alergie la antiinflamatoare nesteroidiene; pielea poate fi mai sensibila la soare. Semnele posibile sunt arsuri solare cu mancarime, umflaturi si vezicule. (Nu va expuneti la soare in timp ce utilizati Diclofenac Terapia).

Alte reactii adverse generale frecvente la antiinflamatoare nesteroidiene (de exemplu: digestive, hepatice si renale) pot sa apara in caz de absorbtie crescuta a diclofenacului sodic prin piele, in urmatoarele situatii: cantitate mare de crema aplicata, suprafata larga de aplicare, prezenta a unor leziuni pe piele, durata lunga a tratamentului si utilizare de pansamente ocluzive.

Forma de prezentare: tub cu 30g crema.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 01.07.2021