Medicamente fara reteta

Dermodrin unguent, 20 grame, Montavit

15,49 Lei

Pret / GRAM: 15,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Dermodrin unguent, 20 grame, Montavit

5364156

Ce este Dermodrin si pentru ce se utilizeaza

Dermodrin apartine clasei de medicamente denumite antihistaminice pentru uz topic si este un unguent care actioneaza impotriva manifestarilor alergiilor datorate descarcarii de histamina (antihistaminic) precum: roseata, mancarime a pielii si durere. Suplimentar, reduce sau previne aparitia umflaturilor pielii avand drept cauza alergiile. Dermodrin unguent actioneaza ca o emulsie de ulei in apa si are un efect racoritor, crescand astfel efectul de ameliorare a durerii. Efectul se simte la scurt timp dupa aplicarea unguentului si persista timp de 2 pana la 6 ore.

Este indicat in tratamentul pruritului (mancarimea pielii), durerilor locale si a reactiilor de hipersensibilitate (reactie imuna de aparare a organismului excesiva sau anormala, alergica) in cazul:
- afectiunilor dermatologice cu componenta alergica;
- muscaturilor de insecte.

Cum sa utilizati Dermodrin

Utilizati intotdeauna Dermodrin exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doze
Daca medicul nu recomanda altfel, aplicati o cantitate intre 1 si 3 g Dermodrin unguent (de marimea unei cirese sau a unei nuci) pe zona afectata a pielii.

Adultii repeta aceasta aplicare de 4 pana la de 6 ori pe zi.

Copii cu varsta peste 2 ani si adolescenti: sunt recomandate maxim 4-5 aplicatii zilnic.

Copii cu varsta sub 2 ani
Nu exista date disponibile referitoare la siguranta si eficacitatea utilizarii Dermodrin la copii cu varsta sub 2 ani.

Daca dupa 7 zile de tratament nu se observa ameliorarea simptomelor sau acestea se agraveaza, diagnosticul si tratamentul trebuie reevaluate.

Daca utilizati mai mult Dermodrin decat trebuie
Nu au fost raportate pana acum cazuri de supradozaj cu Dermodrin unguent. Daca accidental Dermodrin este inghitit, va rugam sa va adresati imediat medicului.

Daca uitati sa utilizati Dermodrin
Nu utilizati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Dermodrin
Nu opriti tratamentul decat dupa ce ati discutat cu medicul dumneavoastra.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Dermodrin poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactii locale (mai putin frecvente) observate: eruptii trecatoare pe piele; inrosirea pielii pe suprafata pe care s-a aplicat medicamentul; formarea de papule sau vezicule; umflarea locala a pielii; sensibilizarea pielii la expunerea la radiatia solara sau la surse de lumina ultravioleta.

Reactii sistemice (in cazuri rare, pot aparea urmatoarele reactii, datorita absorbtiei cutanate extinse): reactii de hipersensibilitate; uscaciunea gurii; tulburari de urinare; oboseala; agitatie (in special la copii); reactivitate crescuta la stimulii externi (in special la copii); senzatie de teama (in special la copii).

Forma de prezentare: tub cu 20 g unguent

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 03.08.2020