Medicamente fara reteta

Dermazin, 50 g, Sandoz

Brand: SANDOZ
31,49 Lei

Pret / TUB: 31,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Dermazin, 50 g, Sandoz

1053855

Ce este Dermazin si pentru ce se utilizeaza

Dermazin contine substanta activa sulfadiazina de argint. Aceasta actioneaza prin distrugerea bacteriilor sau stoparea dezvoltarii acestora. Dermazin este indicat in principal in tratamentul si profilaxia infectiilor cauzate de arsuri la pacientii cu arsuri.

Dermazin este destinat, de asemenea, tratamentului si profilaxiei infectiilor in ulcerele de presiune, ulcerele varicoase, escoriatii, rani traumatice minore, in incizii si alte rani curate pe portiunile de pe care s-au prelevat grefe de piele.

Cum sa utilizati Dermazin

Utilizati intotdeauna Dermazin exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Dermazin este destinat doar utilizarii cutanate (topice). Inainte de aplicare, curatati si indepartati tesutul mort.
Aplicati apoi Dermazin in strat subtire de 2-4 mm grosime; este de preferat sa aplicati crema pe o fasa sterila, pe care o plasati apoi pe leziune.

Crema se aplica o data pe zi, cu o spatula sterila sau cu manusi de unica folosinta. In general, crema trebuie reaplicata la interval de 24 de ore. Inainte de fiecare aplicare a cremei, leziunea se spala sub jet de solutie antiseptica sau apa pentru inlaturarea resturilor de crema si a exsudatului cu aspect de puroi dupa culoare, dar aseptic in realitate, care apare din abundenta dupa aplicarea Dermazin.

Tuburile de Dermazin sunt destinate aplicarii repetate pentru un singur pacient (continutul unui tub trebuie folosit de catre o singura persoana). Aplicare a cremei nu este dureroasa. Dermazin nu pateaza hainele si lenjeria de pat.

Daca utilizati mai mult decat Dermazin trebuie
Supradozajul este putin probabil in conditiile utilizarii conform recomandarilor. Nu utilizati medicamentul pentru o perioada mai lunga decat cea recomandata de medicul dumneavoastra.

Daca uitati sa utilizati Dermazin
In cazul in care ati uitat sa aplicati tratamentul , adresati-va medicului dumneavoastra cat mai curand posibil. Nu utilizati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Foarte rar s-au raportat eruptii pe piele care pot pune viata in pericol (sindrom Stevens-Johnson, necroliza epidermica toxica).

Mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 100 utilizatori): scaderea numarului de celule albe responsabile de apararea impotriva infectiilor (leucopenie).

Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): cresterea concentratiei osmolare a serului; hipersensibilitate; reactii alergice cum sunt eruptii cutanate, prurit, dermatita de contact; colorarea in gri a pielii sub influenta luminii solare; senzatie de arsura sau durere.

Absorbtia sistemica a sulfadiazinei de argint poate cauza foarte rar reactii adverse asociate cu terapia cu sulfonamide sistemice.

Forma de prezentare: tub cu 50 g crema

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 31.03.2021