Daleron C, 10 plicuri, Krka

Medicamente fara reteta

Brand: KRKA
19,22 Lei
Produs indisponibil

Despre produs

1068976

Ce este Daleron C si pentru ce se utilizeaza

Simptomele obisnuite ale racelii si gripei includ, in afara de secretii nazale, tuse si inflamatia mucoasei bucale, durere si febra. Daleron C granule contine paracetamol si acid ascorbic (vitamina C). Paracetamolul inhiba sinteza de prostaglandine din sistemul nervos central, astfel scade febra si amelioreaza durerea. Deoarece paracetamolul nu irita mucoasa stomacului, este indicat pacientilor care au probleme gastrice si ulcer gastric sau duodenal. Vitamina C intareste sistemul de aparare al organismului, contribuie la recuperarea mai rapida a organismului si amelioreaza, de asemenea, gustul medicamentului. Medicamentul, administrat sub forma unei bauturi calde, este indicat in special pacientilor cu dificultati de inghitire, datorate inflamatiei mucoasei gurii si faringelui.
Daleron C este indicat pentru:
- scaderea febrei ce acompaniaza infectii diverse, bacteriene si virale;
- ameliorarea durerilor usoare pana la moderate, ascociate cu raceala si gripa;
- ameliorarea durerii acute de origine neinflamatorie (cum sunt durerile de cap, de dinti), in special la pacientii cu probleme stomacale;
- ameliorarea durerii dupa traumatisme si interventii medicale.

Cum sa luati Daleron C

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti si copii cu varsta peste 12 ani: doza recomandata pentru adulti si copii cu varsta peste 12 ani este de 1 plic de granule. Doza poate fi repetata de 4 pana la 6 ori pe zi. Intervalul dintre doze trebuie sa fie de cel putin 4 ore. Nu trebuie sa utilizati mai mult de 8 plicuri de granule in 24 ore. Utilizati Daleron C granule pentru febra si durere, numai la nevoie.

Goliti continutul unui plic intr-un pahar, turnati 1,5 dl apa calda sau ceai, amestecati bine si beti bautura calda.

Daca simptomele dumneavoastra persista mai mult de 5 zile, cereti sfatul medicului. 

Daca luati mai mult Daleron C decat trebuie
Daca utilizati mai mult decat trebuie din Daleron C, spuneti imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului. Dozele prea mari de paracetamol pot determina greata, varsaturi si insuficienta hepatica severa, in special la pacientii cu afectiuni preexistente la ficat sau rinichi. Semnele acute de supradoza pot apare in decurs de 24 ore. Semnele de insuficienta hepatica pot apare numai dupa doua, pana la patru zile dupa administrarea unei supradoze.

Daca uitati sa luati Daleron C
Nu luati o doza dubla, pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa luati Daleron C
Puteti intrerupe in siguranta administrarea medicamentului, atunci cind nu mai aveti nevoie de tratament.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Daca Daleron C granule este administrat in dozele recomandate, reactiile adverse sunt rare si usoare. Frecventa reactiilor adverse in functie de organe sau sisteme de organe:

Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane): greata; reactii de hipersensibilitate, in special eruptii trecatoare pe piele; mancarimi; urticarie; oboseala.

Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane): diaree; varsaturi; icter; inflamatia pancreasului (pancreatita); cresterea nivelului in sange al enzimelor hepatice; modificari ale numarului celulelor sanguine (leucopenie si trombocitopenie); reactii alergice severe pe piele.

Forma de prezentare: cutie cu 10 plicuri

Data ultimei actualizari 06.05.2021