Cynarix, 60 drajeuri, Montavit

Medicamente fara reteta

In stoc
15,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

7503391

Compozitie
Un drajeu contine extract de cynara uscat 4-6:1 si excipienti: nucleu: celuloza, lactoza monohidrat, copovidona VA 64, crospovidona CL, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, stearat de magneziu; strat de drajefiere: zahar, talc, dioxid de titan, guma arabica, himeteloza, carbonat de calciu, povidona K 30, glicerol 85%, dioxid de siliciu coloidal anhidru, sicovit green lake (E 104 - E 132), sicovit chinoline yellow lake (E 104), eudragit E 12,5, ceara Montanglicol.

Grupa farmacoterapeutica: terapia vezicii biliare, alte preparate pentru terapia bilei

Indicatii terapeutice:

Cynara scolymus este utilizata in mod traditional pentru a favoriza secretia biliara si a imbunatati digestia.

Contraindicatii:
-Hipersensibilitate la extractul de cynara, la Cynara scolymus, la plante din familia compozite sau la oricare dintre excipienti.
-Obstructie de tract biliar, empiem cistic.

Precautii: nu sunt necesare, in cazul utilizarii corecte.

Interactiuni: nu sunt cunoscute.

Atentionari speciale

La pacientii cu litiaza biliara pot apare colici biliare consecutiv administrarii Cynarix. Nu se recomanda administrarea medicamentului la pacientii cu hiperkinezie biliara.
Deoarece medicamentul contine zahar si lactoza, administrarea nu este recomandata la pacientii cu intoleranta ereditara la galactoza, deficit de lactaza Lapp, sucraza – isomaltaza, sau malabsorbtie de glucoza-galactoza-fructoza. Pentru informatii suplimentare adresati-va medicului.

Sarcina si alaptarea: nu au fost observate efecte teratogene sau aparitia altor leziuni in timpul sarcinii si al alaptarii. In lipsa datelor suficiente, medicul va evalua raportul beneficiu matern/risc potential fetal.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: nu sunt cunoscute efecte ale Cynarix, asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare

Daca medicul nu recomanda altfel, la adulti si la copiii in varsta de peste 12 ani, doza recomandata este de 1-2 drajeuri, de trei ori pe zi, administrate oral, cu putina apa, in timpul mesei. Durata administrarii, in cazul unui tratament prelungit, va fi stabilita de catre medic.

Reactii adverse

Cynara scolymus prezinta un potential mediu de aparitie a reactiilor de hipersensibilitate la contactul cu tegumentele.

Supradozaj: nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

 Forma de prezentare: cutie cu 60 drajeuri

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.