Crud si sanatos

Sortare dupa
Camu-camu este un arbust mic si tufos, numit stiintific Myrciaria dubia, care creste in special in Amazonia Peruviana, in zonele inundabile ale acesteia.
Considerat de multi o cereala autohtona, cultivata de mii de ani in Carpati, orzul ne surprinde cu o descendenta neasteptata, avandu-si originea in Tibet, la poalele Muntilor Himalaya.
Cat’s claw (gheara matei sau “uña de gato”) este o planta larg raspandita in Peru, cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri de primii locuitori ai acestei zone, unice prin fauna si mai ales flora specifica.
Guarana este un arbust peren care creste in special in partea nordica a Braziliei, cu fructe a caror forma seamana foarte mult cu niste ochi.
Arborele baobab este unul dintre cei mai reprezentativi copaci din Africa, Arabia, Australia si Madagascar, uimindu-ne prin proportiile sale (o circumferinta de 9-10 metri si pana la 25 metri in inaltime).
Merisoarele (Vaccinium vitis idaea) sau afinele rosii de padure, fac parte din aceeasi familie cu afinele si sunt fructele unui arbust originar din America de Sud.
Ginsengul siberian (Eleutherococcus senticosus) este un arbust mic si lemnos din familia Araliaceae (nu apartine genului Panax ca celelalte forme de ginseng si nu contine substantele active specifice acestuia), crescand in locuri destul de inaccesibile din estul indepartat al Siberiei.
Macesul (Rosa Canina) este o planta salbatica, dar si decorativa, un aliment delicios, dar si un remediu de exceptie.
Aronia este un tip de arbust originar din America de Nord, cultivat de curand si in Europa de Est.
Locul unde arborele de lucuma prinde viata este reprezentat de zonele subtropicale, la inaltimea muntilor Anzi, dar si in Columbia, Ecuador, Chile si Peru, crescand la altitudini intre 1000 si 2400 de metri.
Mesquite isi are originile in America de Nord, America de Sud, Africa si Asia de Sud. Arbustul este deosebit de rezistent la seceta, fapt demonstrat de zonele calde, uscate si aride pe care acesta le prefera.