Crema Ketoconazol 2%, 15g, Tis Farmaceutic

Medicamente fara reteta

3,72 Lei
Stoc epuizat

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

7529309

Crema Ketoconazol 2% este un produs antifungic, preparat pentru uz topic, derivat de imidazol si triazol. Aceasta este utilizata pentru tratamentul infectiilor cutanate cu dermatofiti si pentru tratamentul pitiriazis versicolor si al dermatitei seboreice datorate Pityrosporum spp.

Compozitie: 100g de crema Ketoconazol 2% contin 2g de ketoconazol si excipienti.

Mod de administrare:

- In tinea pedis, Ketoconazol crema trebuie aplicat pe zonele afectate de 2 ori pe zi. Durata uzuala a tratamentului in cazul infectiilor usoare este de o saptamana.

- In cazul infectiilor mai grave sau pe arii mari, pentru prevenirea recidivei, tratamentul trebuie continuat cel putin cateva zile dupa disparitia simptomatologiei. In general, in infectii grave sau pe arii mari, durata tratamentului este de 4 saptamani.

- Pentru celelalte indicatii terapeutice, Ketoconazol, crema trebuie aplicat pe zonele afectate de 1-2 ori pe zi, in functie de gravitatea infectiei. Tratamentul trebuie continuat cel putin cateva zile dupa disparitia simptomatologiei.

- Durata uzuala a tratamentului este de 2-3 saptamani pentru pitiriazis versicolor si infectii cu levuri si de 3-4 saptamani pentru tinea corporis. Daca nu se observa nicio ameliorare clinica dupa 4 saptamani de tratament, acesta trebuie reconsiderat.

- In tratamentul de intretinere al dermatitei seboreice, Ketoconazol, crema se aplica de 1 - 2 ori pe saptamana. 

Avertizari:

- Crema Ketoconazol nu se foloseste la nivel oftalmic.

- Contraindicatii: hipersensibilitate la ketoconazol sau la oricare dintre excipientii medicamentului.

- Sarcina si alaptarea: Dupa administrare topica, ketoconazolul nu este absorbit sistemic. Totusi, din motive de siguranta, medicamentul se va administra in timpul sarcinii numai daca medicul consider absolut necesar. Deoarece dupa administrare topica ketoconazolul nu a fost detectat in plasma, medicamentul se poate utiliza in timpul alaptarii.

- Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: Crema Ketoconazol nu are efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse: In timpul tratamentului cu ketoconazol crema au fost semnalate cateva cazuri de iritatie cutanata, senzatie de arsura si dermatita.

Mod de pastrare:

- A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

- A se pastra la temperaturi intre 15-25°C, in ambalajul original.

- A nu se lasa la indemana copiilor.

Forma de prezentare: Tub de 15g

Data ultimei actualizari 27.03.2021