Medicamente fara reteta

Corneregel, 10 g, Bausch & Lomb

CADOU Ornament de Craciun 2023
27,99 Lei

Pret / TUB: 27,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Corneregel, 10 g, Bausch & Lomb

5334950

Ce este Corneregel si pentru ce se utilizeaza

Corneregel este un gel oftalmic, absorbit rapid la nivelul ochiului. Substanta activa este dexpantenolul. Dexpantenolul este transformat rapid in acid pantotenic, care este o vitamina hidrosolubila, care intervine in numeroase procese metabolice sub forma de coenzima A. Acidul pantotenic are un efect trofic si stimuleaza proliferarea fibroblastilor si regenerarea tegumentelor si mucoaselor lezate.

Corneregel este utilizat pentru:
- tratamentul afectiunilor corneene neinflamatorii (keratopatii), de exemplu distrofie corneana (tulburari de nutritie), degenerare corneana (regresie), eroziuni corneene recidivante (descuamari)
si leziuni corneene la purtatorii de lentile de contact;
- ca tratament adjuvant al leziunilor de la nivelul corneei si conjunctivei oculare, arsurilor termice si chimice;
- tratamentul infectiilor corneene de natura bacteriana, virala sau micotica, ca medicament adjuvant pentru tratamentul specific al acestor afectiuni corneene.

Cum sa utilizati Corneregel

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza recomandata este o picatura gel oftalmic Corneregel aplicata in sacul conjunctival de 4 ori pe zi, precum si inainte de culcare, in functie de severitatea si intensitatea manifestarilor.

Durata de administrare nu este limitata. Trebuie sa utilizati Corneregel pana cand observati imbunatatirea manifestarilor dumneavoastra.

Este bine sa va adresati unui medic oftalmolog in timpul utilizarii Corneregel, avand in vedere ca tratamentul cu acest medicament este in mod normal de lunga durata.

Pentru a evita contaminarea varfului picurator si a gelului oftalmic, cand manipulati tubul, va rugam sa nu atingeti varful aplicator cu degetele si nu atingeti ochiul cu varful aplicator. Puneti capacul de protectie dupa fiecare utilizare.

Instructiuni de utilizare
Inclinati capul spre spate. Trageti in jos pleoapa inferioara cu ajutorul degetului aratator de la o mana si tineti cu cealalta mana tubul in pozitie verticala deasupra ochiului (fara sa atingeti ochiul). Aplicati o picatura gel oftalmic in sacul conjunctival. Tineti ochiul deschis in timp ce il rotiti pentru a asigura raspandirea uniforma a gelului oftalmic.

Capacul de protectie permite pastrarea tubului in pozitie verticala. Aceasta usureaza administrarea imediata si eficienta a Corneregel.

Daca vi se pare ca efectul medicamentului Corneregel este prea puternic sau prea slab, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca utilizati mai mult Corneregel decat trebuie
O supradoza din Corneregel nu implica vreun risc cunoscut. Aceasta nu imbunatateste sau nu diminueaza efectul terapeutic.

Daca uitati sa utilizati Corneregel
Aplicati gelul oftalmic imediat ce va amintiti, apoi reveniti la schema obisnuita de utilizare. Nu aplicati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Corneregel
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

In cazuri izolate pot sa apara reactii alergice.

Forma de prezentare: tub cu 10 g gel

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 31.03.2021