Medicamente fara reteta

Controlgast Duo 680/80mg, 30 comprimate, Bioeel

Brand: BIOEEL
18,49 Lei

Pret / CPR: 0,62 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Controlgast Duo 680/80mg, 30 comprimate, Bioeel

652366208

Substantele active ale acestui medicament neutralizeaza secretia acida gastrica. Medicamentul amelioreaza simptomele produse de catre refluxul gastro-esofagian: pirozis (arsuri in capul pieptului), regurgitarea acidului stomacal si indigestia.

Compozitie: Substantele active sunt carbonat de calciu si carbonat de magneziu greu. Fiecare comprimat masticabil contine carbonat de calciu 680 mg si carbonat de magneziu greu 80 mg; Celelalte componente sunt: mentol, ciclamat de sodiu, povidona K30, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, sorbitol (E 420), maltodextrina, polisorbat 80, amidon pregelatinizat.

Mod de administrare: 

Adulti si copii cu varsta peste 12 ani: 1 sau 2 comprimate Controlgast-Duo se sfarama sau se lasa sa se dizolve in cavitatea bucala, de preferat la o ora dupa masa sau cu o ora inainte de culcare.

In cazul persistentei arsurii gastrice sau a durerii se mai pot administra 1-2 comprimate masticabile.

Nu trebuie depasita doza zilnica de 16 comprimate masticabile Controlgast-Duo.

Nu se recomanda administrarea la copii cu varsta sub 12 ani.

A nu se depasi doza din prospect sau cea prescrisa de medic. Nu luati medicamentul pentru un timp indelungat fara a avea indicatia medicului in acest sens.

Durata maxima a tratamentului nu trebuie sa fie mai mare de 10 zile.

Precautii:

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.

Contraindicatii:

Nu utilizati Controlgast-Duo :

  • Daca sunteti alergic la carbonat de calciu/carbonat de magneziu sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
  • Daca suferiti de tulburari renale grave;
  • Daca aveti o valoare mare a calciulului in sange (hipercalcemie);
  • Daca aveti calculi renali cu continut de calciu;
  • Daca aveti hipofosfatemie.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea:

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati- va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

In dozele recomandate este permisa administrarea in timpul trimestrului al doilea, al treilea al sarcinii si in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:

Controlgast-Duo nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Mod de prezentare: o cutie cu 30 de comprimate.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 12.02.2022