Medicamente fara reteta

Contractubex gel, 20g, Merz

Brand: MERZ

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

50,99 Lei

Pret / TUB: 50,99 Lei

Stoc epuizat

Descriere si prospect: Contractubex gel, 20g, Merz

5345209

Ce este Contractubex si pentru ce se utilizeaza

Contractubex se foloseste pentru tratamentul diverselor tipuri de cicatrice, dupa vindecarea leziunilor.

Contractubex actioneaza pentru stoparea proliferarii tesutului cicatriceal si are efect de aplatizare si decontractare asupra acestui tesut. De asemenea, reduce inrosirea, caldura, inflamatia si durerea (antiinflamator).

Contractubex este indicat pacientilor cu cicatrice care limiteaza miscarile, cele hipertrofice, cheloide (cicatrice care sunt ingrosate, ridicate si uneori colorate diferit de pielea din jur), cicatrice desfigurante post-operatorii, dupa amputatii, arsuri si accidente; dupa contracturi cum ar fi contractura Dupuytrene (contractura mainii) si contracturile traumatice ale tendoanelor ca si cicatrice atrofice (cicatrice care formeaza depresiuni sau incretituri ale pielii).

Cum sa utilizati Contractubex

Utilizati intotdeauna Contractubex exact asa cum este descris in acest prospect. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Daca medicul nu prescrie altfel, doza uzuala este de o aplicare de cateva ori pe zi si se maseaza usor tesutul cicatriceal pana la absorbtia completa a gelului. Daca cicatricele sunt dure si vechi, Contractubex se lasa sa actioneze peste noapte sub un bandaj.

Copii
Deoarece nu sunt cunoscute eficacitatea si toleranta Contractubex la copii cu varsta mai mica de 1 an, nu este recomandata utilizarea Contractubex la aceasta categorie.

La copii cu varsta mai mare de 1 an se poate utiliza Contractubex, 1-2 aplicatii pe zi, la indicatia expresa a medicului si numai daca acesta considera ca beneficiile depasesc potentialele riscuri.

Daca aveti intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Contractubex poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 10 utilizatori): mancarime, inrosirea pielii, mici pete rosii pe piele, atrofie cicatriceala.

Mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 100 utilizatori): colorarea in brun a pielii, atrofia pielii.

Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele diponibile): aparitia de pete rosii, supranivelate pe piele, pline cu puroi; reactii alergice locale; inflamatie si durere la locul administrarii; amorteala sau furnicaturi in maini si picioare; urticarie; eruptie cutanata tranzitorie; iritatie cutanata; formarea demici umflaturi pe piele; inflamatie cutanata; senzatie de arsura la nivelul pielii; exfoliere la locul aplicarii; senzatie de strangere a pielii; dermatita de contact.

Forma de prezentare: tub cu 20 g gel

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.