Suplimente alimentare

Colon sanatos, 63 capsule, Fares

Brand: FARES
28,99 Lei

Pret / CPS: 0,46 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Colon sanatos, 63 capsule, Fares

7516883

Susține buna funcționare a tractului digestiv și ajută la eliminarea disconfortului intestinal.

- sedativ, calmant;
- stomahic (stimulează secreția sucurilor gastro-intestinale);
- antispastic (combate spasmele musculaturii netede a intestinelor);
- carminativ (ajută la eliminarea gazelor intestinale).

Ingrediente/capsulă:
- frunze de măslin (Olivae folium);
- mentă (Menthae herba) 55,5 mg;
- volbura (Convolvuli herba);
- extract de rădăcină de valeriană (Valerianae radix) standardizat în min. 20% valtrați 37 mg;
- extract de sunătoare (Hyperici herba) standardizat în min. 0,3% hipericină 37 mg;
- rizomi de obligeană (Călami rhizoma);
- flori de lavanda (Lavandulae flos);
- scorțișoara (Cinnamomi cortex).

Valeriană are acțiune anxiolitică și relaxanta atât asupra sistemului nervos central cât și asupra musculaturii, fiind utilă pentru persoane hipersensibile, care reacționează disproporționat la stimuli. Este recomandată în afecțiuni digestive, mai ales funcționale: spasme, colici, vărsături, balonări, tulburări diskinetice gastrice, intestinale sau biliare și în tulburări anxioase, inclusiv cu variate somatizări, la nivel digestiv, respirator, genital și cardiac.

Sunătoarea, antidepresivă și antialgică, este remediul de elecție în afecțiuni digestive însoțite de dureri de mare intensitate, care au și un important determinism psihic de tip depresiv–anxios, dublat de reacții neurovegetative.

Frunzele de măslin, simbolul păcii și al longevității, au fost folosite în scop medicinal prima dată în Egiptul antic. Cunoscute ca un puternic apărător împotriva îmbolnăvirilor, au făcut obiectul a numeroase studii științifice care au demonstrat multiplele sale proprietăți benefice. Efectele astringente, antimicrobiene și antivirale, le fac utile în enterocolitele infecțioase, contribuind la refacerea microflorei intestinale.

Menta are acțiune antispastică, antiseptică, carminativă, astringentă și antidiareică fiind utilizată în tulburări digestive funcționale: aerogastrie și aerocolie, colopatii spastice cu simptomele dispeptice asociate: eructații, balonare, colici, flatulenta. În plus este sedativă și analgezică, prin mentolul din uleiul volatil, care produce o ușoară anesteziere a mucoasei gastrice, înlăturând senzația de greață și durerile abdominale.

Obligeană este sedativă, calmantă, liniștitoare, stomahică, antispastică și carminativă, fiind folosită în tulburările anxios–depresive și în tulburările neurovegetative mai ales digestive – diverse simptome dispeptice, între care balonări și colici, inclusiv în cadrul sindromului de colon iritabil.

Volbura se mai numește și rochița rândunicii. Ajută peristaltismul intestinal, determinând evacuarea conținutului intestinal cu un scaun unic, neînsoțit de fenomene secundare, colici sau vărsături.

Lavandă, cunoscută pentru efectul ei relaxant și calmant, este utilizată pentru stări de hiperexcitabilitate nervoasă, insomnie, cefalee, tulburări funcționale digestive asociate cu agitație, anxietate, dar și cu depresie. Fiind antispastică și carminativă, este administrată în afecțiuni digestive precum colici abdominale și meteorism.

Scorțișoară, unul dintre cele mai cunoscute și folosite condimente, stimulează apetitul, elimină senzația neplăcută de greață și balonare. Datorită acțiunilor antiseptice, antidiareice și carminative este utilizată în aerocolie, colon iritabil, colopatii fermentative, enterocolite. Multiple studii au arătat eficiența sa în eliminarea disconfortului abdominal cauzat de excesul de gaze.

Recomandat în:
Tulburări digestive cu substrat nervos: sindromul colonului iritabil, colici intestinale.

Contraindicații:
Nu se recomandă copiilor sub 10 ani și în caz de hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.

Sarcină și alăptare:
Nu se recomandă femeilor însărcinate și mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracțiilor uterine. Substanțele active trec în laptele matern și pot modifica gustul laptelui.

Efecte secundare și interacțiuni:
Acest produs se poate utiliza concomitent cu alte medicamente.
La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.

Mod de administrare:
1 capsula de 3 ori pe zi, după masă.
Dacă durerile colicative sunt intense se administrează câte 2 capsule de 3 ori pe zi.
Durata curei: 2-3 luni, sau conform recomandării medicului. Cura se poate repeta după o pauză de o lună.

Prezentare: cutie cu 60 capsule

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 19.04.2021