Medicamente fara reteta

Colebil, 20 drajeuri, Biofarm

Brand: BIOFARM
Campanie nationala talon razuibil Dr. Max
18,99 Lei

Pret / DRJ: 0,95 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Colebil, 20 drajeuri, Biofarm

1053467

Colebil contine o combinatie de substante utilizata ca medicatie substitutiva in terapia vezicii biliare (care compenseaza deficitul de bila). Colebil este indicat adultilor si copiilor peste 7 ani ca tratament adjuvant in tulburarile dispeptice atribuite deficitului de bila in intestin, precum si in constipatia cronica.

Compozitie: Bila de bovine (100mg), metenamina (50mg), salicilat de sodiu (90mg), nucleu carbonat de magneziu usor, carbonat de magneziu greu, zahar, talc, ulei de menta,  strat de drajefiere - povidona K25, talc, zahar, dioxid de titan (E 171), amidon de porumb, gelatina, carbonat de calciu, ceara carnauba micronizata.

Mod de administrare:

- Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

- Adulti: 1-3 drajeuri de 2-3 ori pe zi.

- Copii peste 7 ani: 1 drajeu de 2-3 ori pe zi.

- Se administreaza oral dupa mesele principale.

- Durata uzuala a unei cure de tratament este de 2-3 saptamani.

Avertizari:

- Va rugam sa spuneti medicului sau farmacistului daca: aveti litiaza biliara (prezenta sau formarea de calculi la nivelul cailor biliare), utilizati medicamente ce contin acizi biliari si saruri biliare (ce se regasesc in compozitia bilei de bovine), deoarece pot provoca diaree, utilizati pentru o perioada indelungata de timp, deoarece administrarea indelungata in doze mari a sarurilor biliare poate determina scaderea rezistentei mucoasei eso gastro duodenale si afectarea epiteliului biliar, suferiti de afectiuni inflamatorii ale tractului gastro-intestinal, ulcer gastric si duodenal, astm bronsic, copiii au varsta mai mica de 12 ani si cu sindrom febril, deoarece salicilatii trebuie administrati la recomandarea medicului datorita riscului de aparitie a sindromului Reye.

- Sarcina, alaptarea si fertilitatea: Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresativa medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Pentru Colebil nu sunt disponibile date clinice privind utilizarea la femeile gravide. Medicamentul va fi prescris cu prudenta in sarcina. Salicilatii se excreta in lapte, prin urmare nu se recomanda administrarea in timpul alaptarii.

- Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Colebil nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

- Colebil contine zahar, daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

- Colebil contine 12,92 mg sodiu pe drajeu, acest lucru trebuie avut in vedere daca urmati o dieta cu restrictie de sodiu.

Forma de prezentare: Cutie cu 20 drajeuri

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 28.04.2022