Medicamente fara reteta

Clotrimazol crema, 10g, Slavia Pharm

5,99 Lei

Pret / TUB: 5,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Clotrimazol crema, 10g, Slavia Pharm

2161922

Ce este Clotrimazol Slavia si pentru ce se utilizeaza

Clotrimazolul este un antifungic derivat de imidazol cu spectru larg care penetreaza straturile afectate ale pielii si ataca fungii. Rezultatul este distrugerea fungilor si inhibitia cresterii acestora.
Clotrimazol Slavia este indicat in tratamentul micozelor cutanate si mucoase determinate de dermatofiti, fungi, levuri si microorganisme cum este Malassezia furfur si infectii cutanate determinate de Corynebacterium minutissimum.
Acestea pot sa apara, de exemplu, sub urmatoarele forme:
- infectii fungice ale piciorului (piciorul atletului), infectii interdigitale la nivelul mainilor sau piciorului, infectii periunghiale (paronichie) care apar in asociere cu infectiile unghiilor;
- suprainfectii cu germeni patogeni sensibili la clotrimazol;
- infectii fungice ale pielii si pliurilor cutanate, candidoze cutanate, pitiriazis versicolor (Tinea versicolor, eritrasma), dermatita seboreica suprainfectata microbian cu germeni sensibili la clotrimazol;
- infectii labiale si ale ariei genitale determinate de fungi (vulvita candidozica);
- inflamatii ale glandului penian si infectii ale tegumentului glandului penian determinate de fungi (balanita candidozica).

Cum sa utilizati Clotrimazol Slavia

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Clotrimazol Slavia se administreaza cutanat. Aplicati crema de 2-3 ori pe zi, in strat subtire si masati usor pana cand crema patrunde in piele. In general, aproximativ ½ cm de crema este suficient pentru tratamentul unei zone de dimensiunea unei palme.

Pentru infectiile labiilor (vulvita candidozica) si ale zonelor adiacente, balanita candidozica si inflamatia glandului penian, se aplica crema pe zona afectata a pielii (de exemplu de la vagin spre anus), de 1-3 ori pe zi. Pentru infectiile picioarelor, se recomanda spalarea si uscarea picioarelor, in special interdigital, inainte de aplicarea cremei.

Durata tratamentului variaza in functie de severitatea infectiei si localizarea acesteia. Pentru a asigura o vindecare completa, tratamentul trebuie continuat conform indicatiilor de mai jos; durata tratamentului este:
- micoze cutanate, inclusiv piciorul atletului: 3 4 saptamani;
- eritrasma: 2 4 saptamani;
- pitiriazis versicolor: 1 3 saptamani;
- vulvita si balanita candidozica: 1 2 saptamani.

Pacientii trebuie sa se adreseze medicului daca simptomatologia nu se amelioreaza dupa 4 saptamani de tratament.

Pentru evitarea unei noi contaminari si a reinfectiei, pacientii trebuie sfatuiti sa respecte masurile de igiena personala. Prosoapele, imbracamintea, sosetele care vin in contact cu zonele de piele afectata trebuie schimbate zilnic. Aceste masuri simple vor imbunatati evolutia pozitiva a tratamentului si previn transmiterea infectiei la alte zone de piele de pe corp si la alti oameni.
Pacientii trebuie sa instiinteze medicul in cazul in care simptomele nu se amelioreaza dupa 4 saptamani de tratament.

Daca utilizati mai mult Clotrimazol Slavia decat trebuie
Nu s-a raportat niciun caz de supradozaj, dupa administrare cutanata.

Daca uitati sa utilizati Clotrimazol Slavia
Nu aplicati o cantitate dubla de crema pentru a compensa aplicarea uitata. Continuati schema de tratament de mai sus sau cea recomandata de medicul dumneavoastra.

Daca incetati sa utilizati Clotrimazol Slavia
Pentru a asigura o vindecare completa si a preveni reaparitia infectiei, nu intrerupeti tratamentul mai devreme decat trebuie, fara a discuta cu medicul dumneavoastra. Daca doriti sa intrerupeti tratamentul fara a discuta cu medicul dumneavoastra, este posibil ca infectia sa nu fie complet vindecata. Nu intrerupeti tratamentul
imediat ce simptomele se remit, ci continuati-l conform indicatiilor, in functie de afectiunea pe care o aveti.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Clotrimazol Slavia poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Pot aparea:
Tulburari ale sistemului imunitar:
- reactii alergice (sincopa, tensiune arteriala mica, dificultate in respiratie, urticarie).

Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat: vezicule, jena/durere, acumulare de lichid in tesuturi (edem), iritatie, descuamare, mancarimi, inrosire, intepaturi, arsura.

Forma de prezentare: tub cu 10 g crema.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 06.03.2023